Kuidas õigesti valmistada ja hoiustada värskeid köögivilju
Üks levinumaid probleeme, kui köögivilju ostame, on see, et tihti saab neid koju rohkem, kui kavatseme ühe eine tegemisel kasutada. Mitu korda oled sa avanud külmiku, näinud seal pruuniks läinud brokolit või lillkapsast ja ukse sama targalt sulgenud? Et vältida selliseid olukordi ja raiskamist, jagan mõned väga lihtsalt nipid, kuidas me professionaalses köögis köögivilju valmistame ja hoiustame. Oluline on, et toit püsiks värske ja säilitaks oma organoleptilised omadused ning prügikasti jõuaks sellest minimaalne kogus või üldse mitte midagi.
Loe lisaks
Basiilikupesto, karulaugupesto... mis asi on pesto?
Kui oled tavalise eestlasena üles kasvanud põhiliselt kartuli, porgandi ja jahukastmega siis võivad igasugused poes pakutavad purgid, imelike nimedega kastmed ja ebamäärase tekstuuriga tooted segadust tekitada. Pesto on üks nendest asjadest, mis minu teadvusesse jõudis üsna hilja ja kuigi ma olin midagi pestopasta nimelist küll söönud, siis ega see mulle midagi tarka ei öelnud.
Mis teema on tofuga?
Kui sa oled alles algaja vegantoiduga katsetaja, siis võib tofu tunduda parajalt võõras ja kõhe. Mis on igati arusaadav, sest pole ju olemas sellist asja nagu tofuvili või tofupuu. Millega on siis tegu ja kuidas seda kasutada?
Tänavune Viljandi folk tuleb vegansõbralikum
Viljandi pärimusmuusika festivali ehk Viljandi folgi tiim on palunud tänavu kõigil toitlustajatel menüüsse lisada vähemalt üks vegan toit. Lisaks soovivad nad üritusele toitlustajaid, kes pakuvad ainult täistaimset toitu.
Loe lisaks
Kamp terviseteadlikke mehi teeb taimetoidumaailmas ilma kanepikepikestega
Ühes Veerenni parklas asub väsinud hoone, mida esmapilgul eriti ei märka. Tegu on bussijuhtide endise ootepaviljoniga. Nüüd on sinna elu sisse puhumas The Naturisti tiim, kes teeb imesid kanepivalgust toodetega.
Loe lisaks