Filtreeri postitusi

Kuidas süüa veganina piisavalt ja vältida levinud vigu

Vegandieedile ülemineku õigsuses on raske kahelda, eriti meie ajakirja lugejate hulgas. Kui hästi planeerida, võib tulemus olla igati rahuldustpakkuv ja isegi ootamatult tervislik – paljud veganid kinnitavad, et ainukene kahetsus on selles, et nad seda juba varem ei teinud. Siiski võib mõnikord olla raske piisavas koguses kaloreid ja toitaineid kätte saada. Kuigi ühed veganid tunnevad end suurepäraselt, saavutavad oma kehakaalu eesmärgi ning suudavad seda hoida probleemideta, maadlevad teised alatoitumuse tõttu nälja- ja väsimustundega. Tagasilöögid võivad viia isegi veganlusest loobumiseni – selliseid näiteid leiab rahvusvahelisest sotsiaalmeediast mitmeid.

Kas oled tähele pannud, et pärast sööki on küll kõht kenasti täis, kuid olemine kipub hõredamaks jääma juba napilt tund aega hiljem? Kas on tekkinud kahtlusi kõigi vajalike vitamiinide ja mineraalainete kättesaamises? Oled märganud meeleolumuutuseid või naisena koguni menstruatsiooniprobleeme või muid ootamatuid füüsilisi või mentaalseid teemasid veganiks hakkamise järel? Miks juhtub, et mõned inimesed ei söö veganina piisavalt?



Loe lisaks

Kuidas õigesti valmistada ja hoiustada värskeid köögivilju

Üks levinumaid probleeme, kui köögivilju ostame, on see, et tihti saab neid koju rohkem, kui kavatseme ühe eine tegemisel kasutada. Mitu korda oled sa avanud külmiku, näinud seal pruuniks läinud brokolit või lillkapsast ja ukse sama targalt sulgenud? Et vältida selliseid olukordi ja raiskamist, jagan mõned väga lihtsalt nipid, kuidas me professionaalses köögis köögivilju valmistame ja hoiustame. Oluline on, et toit püsiks värske ja säilitaks oma organoleptilised omadused ning prügikasti jõuaks sellest minimaalne kogus või üldse mitte midagi.
Loe lisaks