Kommenteeri
Retsepti autoriks on Legevege ehk Janar Soo. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta aprillis.

Pitsapõhi:

  • 1 tl kuivpärmi
  • 120 ml sooja vett
  • 65 g nisujahu
  • 100 g täistera nisujahu
  • 1 tl õli
  • 1 tl basiilikut (või mõnda muud meelepärast maitseainet)
  • 1 tl soola

Pitsakate:
  • tomatipasta
  • küüslauk
  • BBQ-kaste
  • sojakastmes praetud šampinjonid
  • suvikõrvits
  • punane sibul
  • paprika
  • tšillipipar
  • vegan pitsajuust
  • rukola

Valmistamine:
  1. Sega omavahel kuivpärm, vesi ja 1 tl nisujahu ning lase segul 5 minutit seista, et pärm saaks aktiveeruda.
  2. Lisa ülejäänud pitsapõhja komponendid vedelikule ja sõtku korralikult. Taigen võib jääda kleepuv, kuid sellest ei tasuks lasta end häirida. 
  3. Lase taignal vähemalt 15 minutit soojas kohas kerkida ning rulli siis ahjuplaadile. Kuna taigen võib kleepuda, kasuta lihtsamaks rullimiseks jahu.
  4. Pane pitsapõhi 10 minutiks 220-kraadisesse ahju.
  5. Sega kokku tomatipasta ja BBQ-kaste ning määri see põhjale.
  6. Lisa kõik ülejäänud hakitud komponendid ja riivi peale vegan pitsajuustu.
  7. Pane pitsa ahju tagasi ja küpseta 220-kraadi juures umbes 10 minutit või kuni juust on sulanud.

Lisa kommentaar

Email again: