Retsepti autoriks on Legevege ehk Janar Soo. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta aprillis.
Pitsapõhi:
- 1 tl kuivpärmi
- 120 ml sooja vett
- 65 g nisujahu
- 100 g täistera nisujahu
- 1 tl õli
- 1 tl basiilikut (või mõnda muud meelepärast maitseainet)
- 1 tl soola
Pitsakate:
- tomatipasta
- küüslauk
- BBQ-kaste
- sojakastmes praetud šampinjonid
- suvikõrvits
- punane sibul
- paprika
- tšillipipar
- vegan pitsajuust
- rukola
Valmistamine:
- Sega omavahel kuivpärm, vesi ja 1 tl nisujahu ning lase segul 5 minutit seista, et pärm saaks aktiveeruda.
- Lisa ülejäänud pitsapõhja komponendid vedelikule ja sõtku korralikult. Taigen võib jääda kleepuv, kuid sellest ei tasuks lasta end häirida.
- Lase taignal vähemalt 15 minutit soojas kohas kerkida ning rulli siis ahjuplaadile. Kuna taigen võib kleepuda, kasuta lihtsamaks rullimiseks jahu.
- Pane pitsapõhi 10 minutiks 220-kraadisesse ahju.
- Sega kokku tomatipasta ja BBQ-kaste ning määri see põhjale.
- Lisa kõik ülejäänud hakitud komponendid ja riivi peale vegan pitsajuustu.
- Pane pitsa ahju tagasi ja küpseta 220-kraadi juures umbes 10 minutit või kuni juust on sulanud.