Sellest retseptist jätkub umbes neljale.
Koostis:
- 1 kg kooritud kartuleid
- 1,5 dl odrakruupe
- 100 g õli
- 1–2 sibulat
- soola
- pipart
Valmistamine:
- Kartulid tükelda kuubikuteks ja pane koos eelnevalt (paar tundi) leotatud odrakruupidega keema.
- Keeda, kuni mõlemad on pehmed, kurna ja tambi siis nuiaga pudruks.
- Prae sibul õlis ja lisa pudrule. Lisa enda maitse järgi soola ja pipart. Sega läbi.
- Serveeri koos kookosest “peekoniga”.
Kookosest “peekon”
Koostis:
- 100 g kookoslaaste
- 1 tl suitsutatud jahvatatud paprikat
- 1 tl sibulapulbrit
- 2 sl õli
- soola
- pipart
Valmistamine:
- Laota kookoslaastud salvrätikule.
- Sega väikeses kausis kokku õli ja maitseained.
- Pintselda vedelik kookoslaastudele.
- Pane laastud küpsetuspaberile ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 5–7 minutit.