Iga aastaga on jaanilaua katmine maitsva veganitoiduga järjest lihtsam – erinevate lihaasendajate ja vegan šašlõkkide valik on nii mitmekülgne, et paljud pole ilmselt neid jõudnud veel kõiki ära katsetadagi. Samas võib vegan šašlõkki teha ka ise sojakotlettidest.
Koostis:
- 8 kuivatatud sojakotletti + nende keetmiseks vett
- 400 g maitsestamata sojajogurtit
- 5 küüslauguküünt
- 1 sibul (rõngasteks viilutatud)
- 2 spl sojakastet
- 2 spl sidrunimahla
- 1 spl suitsupaprikat
- 1 spl kaneeli
- 1 tl Cayenne’i pipart
- 1,5 tl soola
- 1 spl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl musta pipart
- pisut riivitud muskaatpähklit
- peotäis hakitud peterselli
Valmistamine:
- Valmista ette sojakotletid. Lase vesi potis keema, lisa kotletid ja keeda 10 min. Nõruta kotletid ja pigista neist võimalikult palju vett välja.
- Marinaadi tegemiseks sega anumas, kus plaanid kotlette marineerida, kokku kõik ülejäänud koostisosad. Lisa keedetud sojakotletid ning lase üle öö marineerida.
- Marineeritud šašlõkki valmista nii nagu enim meeldib: grilli grilli peal või prae pannil.
Retsept: Sanne Org
Foto: Helen Nurmsoo