Vahemere inspiratsiooniga koorene šašlõkk

Retseptid

Kommenteeri
Iga aastaga on jaanilaua katmine maitsva veganitoiduga järjest lihtsam – erinevate lihaasendajate ja vegan šašlõkkide valik on nii mitmekülgne, et paljud pole ilmselt neid jõudnud veel kõiki ära katsetadagi. Samas võib vegan šašlõkki teha ka ise sojakotlettidest.

Koostis:

  • 8 kuivatatud sojakotletti + nende keetmiseks vett
  • 400 g maitsestamata sojajogurtit
  • 5 küüslauguküünt
  • 1 sibul (rõngasteks viilutatud)
  • 2 spl sojakastet
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 spl suitsupaprikat
  • 1 spl kaneeli
  • 1 tl Cayenne’i pipart
  • 1,5 tl soola
  • 1 spl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl musta pipart
  • pisut riivitud muskaatpähklit
  • peotäis hakitud peterselli

Valmistamine:

  1. Valmista ette sojakotletid. Lase vesi potis keema, lisa kotletid ja keeda 10 min. Nõruta kotletid ja pigista neist võimalikult palju vett välja.
  2. Marinaadi tegemiseks sega anumas, kus plaanid kotlette marineerida, kokku kõik ülejäänud koostisosad. Lisa keedetud sojakotletid ning lase üle öö marineerida.
  3. Marineeritud šašlõkki valmista nii nagu enim meeldib: grilli grilli peal või prae pannil.

Retsept: Sanne Org

Foto: Helen Nurmsoo

Lisa kommentaar

Email again: