Täna jagame teiega üht mõnusalt värvilist rooga meie kevadnumbrist. Muide, sidrunimajonees sobib imeliselt ka teiste roogade kõrvale.
Panniroog:
- 290 g kartulit
- 250 g porgandit
- 280 g suvikõrvitsat
- 250 g brokolit
- 140 g porrut
- 150 g suhkruherneid
- 10 g värkset tilli
- 2 sl soola
- 1 tl pipart
- 0,5 sidruni mahl
- õli
Majonees:
- 3 sl veganmajonees
- 0,5 sidruni mahl
- 1 küüslauguküüs
- 19 g värsket tilli
Valmistamine:
- Koori kartulid ja porgandid. Lõika kartulid 1 cm suurusteks kuubikuteks. Haki porgandid laastudeks ja seejärel peeneteks ribadeks. Poolita suvikõrvits ja porru ning haki laastudeks.
- Puhasta brokoli. Murra brokoliõisikud väiksemaks.
- Kuumuta pannil õli. Lisa kartul ning lase küpseda kaane all 3min. Seejärel lisa ülejäänud köögiviljad välja arvatud suhkruherned. Kata kaanega ning lase küpseda 5–10 minutit. Sega aeg-ajalt, kuni köögiviljad on küpsed, aga veidi krõmpsud.
- Samal ajal valmista majonees. Haki till ja riivi küüslauk peeneks. Sega majonees, sidrunimahl, till ja küüslauk.
- Kui köögiviljad on küpsed, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning lisa suhkruherned. Viimasena lisa till. Serveeri koos sidrunimajoneesiga.
Retsept: Eleonore Susi, Taimsed Valikud
Foto: Helen Nurmsoo