Jahedad õhtud teeb mõnusamaks vürtsikas supp. Siin on üks maitsev ja lihtne Tom Kha. Retsepti autoriks on Angelina Sorgina.
Koostis:
- 400 ml kookospiima
- 800 ml vett
- 2 sl purustatud tomateid
- 2 sl sidrunimahla
- 2 tl Tom Kha pastat
- 3 sl sojakastet
- 100 g riisi-niitnuudleid
- 0,5 suvikõrvitsat
- 1 porgand
- 0,5 punast paprikat
- 1–2 sl toiduõli
- 250 g tofut
- soola
- seesamiseemneid
Valmistamine:
- Puljongi valmistamiseks kaalu potti kookospiim, vesi ja purustatud tomatid ning aja keema. Lisa Tom Kha pasta, sidrunimahl ja 2 sl sojakastet, hoia keskmisel tulel veel 3–5 minutit.
- Nuudlid valmista pakendil oleva juhise järgi. Lõika juurikad ja tofu kuubikuteks. Prae neid pannil õli ja 1 sl sojakastmega 7–10 minutit, kuni juurikad on pehmed ja toful ääred krõbedad. Pane kaussi veidi nuudleid ja juurikaid ning vala peale puljong. Lisa seesamiseemned.