Vastlapäev on tulemas ja hernesupp isutab sel päeval kohe eriti. Aga ka igal teisel jahedal, kuid hubasel õhtul soojas kodus. Siin on Taimse Teisipäeva retsept -- täiesti vegan hernesupp suitsuse tofuga.
Koostis:
- 1 suur sibul
- 3 porgandit
- 3 küüslauguküünt
- 1 tl soola
- 2 tl sojakastet
- 0,75 tl musta pipart
- 1 tl kuivatatud punet
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 2 tl suitsupaprikat
- 450 g kuivatatud poolitatud kollaseid herneid
- 6 tassi köögiviljapuljongit
- 6 oksa värsket tüümiani
- 2 loorberilehte
- 1 sl oliiviõli
Suitsutofu
- 250 g kõva tofut
- 4 sl heledat sojakastet
- 1 sl riisiäädikat
- 3 tilka suitsuekstrakti
- 2 sl agaavisiirupit
- 2 sl oliiviõli
Valmistamine:
- Prae suures potis hakitud sibul ja porgandid õlis, kuni sibul on muutunud klaasjaks (3–4 minutit).
- Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta 2 minutit.
- Sega tüümian, pune, suitsupaprika ja pipar köögiviljadega kokku ning vala potti loputatud herned, loorberileht ning värske tüümian.
- Lisa segule puljong, lase sel keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et supp vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult 1 tund, kuni herned on pehmed.
- Lõika tofutükk 1 cm paksusteks viiludeks ning kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades. Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks või ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida.
- Prae kuubikud 1 sl õlis krõbedaks ning serveeri supiga.