Meie suvenumbris ilmus põnev täidetud šampinjonide retsept. Kes on juba jõudnud proovida?
Koostis:
- 400 g keskmise suurusega šampinjone
- 3 suurt küüslauguküünt
- 100 g spinatit
- 2 spl kookospiima tahket osa (kuhjaga)
- 1 spl maitsepärmi (kuhjaga)
- 20 g seedermänniseemneid
- 50 g riivitud vegan juustu
- soola
- pipart
Valmistamine:
- Rösti kuival pannil seedermänniseemned. Lase neil jahtuda ning seejärel haki peenemaks.
- Eemalda šampinjonidelt jalad. Haki need pisikesteks kuubikuteks ning vala kuumale pannile, kuhu on lisatud rasvainet. Prae kuubikud kuldseks.
- Seejärel lisa hakitud küüslauk, hakitud spinat, kookospiima tahke osa ja maitsepärm. Maitsesta soola ja pipraga. Sega paar minutit, kuni kõik on ühtlane, spinat on kokku tõmmanud ja enamus vedelikust aurustunud.
- Lisa röstitud ja hakitud seedermänniseemned ning sega hoolikalt. Maitse ning vajadusel lisa maitseaineid juurde. Täidis võiks olla pigem maitsekam, kuna seened on neutraalse maitsega.5. Täida šampinjonid täidisega ning puista peale riivitud juustu. Küpseta grillil või 200-kraadises ahjus 15–20 minutit.
Retsept: Maris Soobik-Saluste