Kartulid on imelised, sest neid saab süüa nii paljudel erinevatel viisidel. Seekord toome teieni smashed potatoes, mis on segu keedukartulitest, ahjukartulitest ja kartulipudrust. Boonuseks jagame teiega peedi-küüslaugusalati retsepti, mis sobib imeliselt kartulitega kokku.
Kartulid:
- 10 suuremat kartulit
- oliiviõli
- liha üldmaitseaine
- sidrunipipar
- sool
Peedi-küüslaugusalat:
- 500 g riivitud peeti
- 3 sl veganmajoneesi
- 3 küüslauguküünt
Valmistamine:
- Pese kartulid ja soovi korral koori. Keeda kartulid pehmeks.
- Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Laota keedetud kartulid ahjuplaadile ja pressi need pudrunuia või tassipõhjaga lapikuks. Nirista peale oliiviõli. Maitsesta liha üldmaitseaine, sidrunipipra ja soolaga.
- Lase kartulitel grillrežiimil ahju ülaosas küpseda 25 minutit või kuni need on pealt krõbedad.
- Sega riivitud peet veganmajoneesi. Lisa pressitud küüslauk. Sega läbi.
- Serveeri kartuleid peedi-küüslaugusalati ja teiste meelepäraste lisanditega.
Retsept: Annaliisa Post
Foto: Helen Nurmsoo