Röstitud kõrvitsa kreemsupi retsept ilmus ajakirja Vegan 2020. aasta
oktoobrikuu numbris ning oli ka ajakirja kaanestaariks. Retsepti autoriks on Anett Rannamets.
Koostis:
- 1 kg puhastatud kõrvitsat
- 150 g leotatud India pähkleid
- 250 ml Santa Maria kookoskreem
- 500 ml köögiviljapuljongit
- 2 sibulat
- 2 kartulit
- 2 laimi mahl
- värsket rosmariini
- granaatõunaseemneid
- tšillihelbeid
- soola
- pipart
- oliiviõli
Valmistamine:
- Alusta sellest, et jäta India pähklid päev varem vette likku (või kiiremaks variandiks "keeda" India pähkleid 15 minutit mikrolaineahjus).
- Puhasta kõrvits ning kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks, lõika sibul sektoriteks ning laota kõik koos küüslauguga ahjuplaadile. Pritsi peale veidi oliiviõli ning raputa soola.
- Küpseta kõigepealt 180 kraadi juures 20 minutit ning siis 5 minutit 250 juures.
- Kui kõrvits ja kartul on pehmed, otstest kergelt pruunid ning rohkem küpsetamist ei vaja, pane kõik köögiviljad ning leos olnud kurnatud India pähklid blenderisse ning vala peale puljong. Tee kreemjaks.
- Vala supp potti ning pressi sisse kahe laimi mahl ning kookoskreem. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Kui supp jääb liiga paks, lisa puljongit, kuni saavutad meelepärase paksuse.
- Serveeri supikausis ning raputa peale granaatõunaseemneid ja tšillihelbeid.