Röstitud kõrvitsa kreemsupp

Retseptid

Kommenteeri
Röstitud kõrvitsa kreemsupi retsept ilmus ajakirja Vegan  2020. aasta oktoobrikuu numbris ning oli ka ajakirja kaanestaariks. Retsepti autoriks on Anett Rannamets.

Koostis:

  • 1 kg puhastatud kõrvitsat
  • 150 g leotatud India pähkleid
  • 250 ml Santa Maria kookoskreem
  • 500 ml köögiviljapuljongit
  • 2 sibulat
  • 2 kartulit
  • 2 laimi mahl
  • värsket rosmariini
  • granaatõunaseemneid
  • tšillihelbeid
  • soola
  • pipart
  • oliiviõli

Valmistamine:

  1. Alusta sellest, et jäta India pähklid päev varem vette likku (või kiiremaks variandiks "keeda" India pähkleid 15 minutit mikrolaineahjus).
  2. Puhasta kõrvits ning kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks, lõika sibul sektoriteks ning laota kõik koos küüslauguga ahjuplaadile. Pritsi peale veidi oliiviõli ning raputa soola.
  3. Küpseta kõigepealt 180 kraadi juures 20 minutit ning siis 5 minutit 250 juures.
  4. Kui kõrvits ja kartul on pehmed, otstest kergelt pruunid ning rohkem küpsetamist ei vaja, pane kõik köögiviljad ning leos olnud kurnatud India pähklid blenderisse ning vala peale puljong. Tee kreemjaks.
  5. Vala supp potti ning pressi sisse kahe laimi mahl ning kookoskreem. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Kui supp jääb liiga paks, lisa puljongit, kuni saavutad meelepärase paksuse.
  6. Serveeri supikausis ning raputa peale granaatõunaseemneid ja tšillihelbeid.

Lisa kommentaar

Email again: