Kommenteeri
Siin on üks mõnus sügisene retsept. Retsepti loojaks on Kariina Kuningas, Spice the Spirit.

Tainas:

  • 2 dl jahu
  • 1 dl kookospalmisuhkrut
  • 1 dl kaerapiima
  • 2 sl Keiju margariini
  • näpuotsaga soola

Täidis:

  • 1 dl kõrvitsapüreed
  • 1 dl kookospalmisuhkrut
  • 100 ml aquafaba’t (kikerhernekonservi vedelikku)
  • 1 sl maisitärklist
  • 1 tl kaneelipulbrit
  • ½ tl kardemonipulbrit
  • ¼ tl muskaatpähklipulbrit
Kaunistamiseks:
  • vahukoort
  • füüsaleid

Valmistamine:
  1. Vala suurde kaussi jahu, kookospalmisuhkur ja sool. Sega kõik korralikult läbi ja seejärel lisa margariin. Sega kahvliga margariin jahu sisse ja lisa juurde kaerapiim. Sõtku kätega tainast ja vormi pallike. Tõsta külmkappi, kuni valmistad täidist.
  2. Pane kõik täidise koostisosad köögikombaini ja püreesta 2–3 minutit.
  3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Raputa lauale pisut jahu, pane sellele tainas ja rulli laiali. Seejärel tõsta rullitud tainas pirukavormi. Kalla täidis vormi keskele ja aseta vorm ahju. Küpseta 60 minutit. Pärast tunnikest küpsemist võta kook ahjust ja lase sel 2 tundi jahtuda. Enne serveerimist kaunista vahukoore ja füüsalitega.

Lisa kommentaar

Email again: