Riigikogu liige Raimond Kaljulaid on suur taimse toidu ning aasiapäraste toitude austaja. 2020. aastal sai ta kõik oma oskused mängu panna, kui osales Kliimaväljakutses, mis näeb ette 22 päeva taimse toidu eelistamist, et juhtida tähelepanu keskkonna ja toiduvalikute seostele.
Yakisoba on Jaapani nuudliroog ja selle retsepte on väga palju erinevaid. Kuna valmistamine käib kiiresti, siis tuleb kõik varem ette valmistada. “Meie peres on see üks nädalavahetuse lemmikuid. Lihtne valmistada ja alati maitsev,” kiidab Kaljulaid.
Koostis:
- Yakisoba nuudleid
- Porgandit
- Suvikõrvitsat
- Pak choi'd
- Shiitake seeni
- Küüslauku
- Rohelist sibulat
- Sojakastet
- Palmisuhkrut
- Worchesteri kastet
- Tai tšillikastet
- Lõika valitud juurviljad enda maitse järgi tükkideks.
- Valmista kaste, segades kokku võrdsetes osades palmisuhkrut, sojakastet, Worchesteri kastet ja vett ning lisa Tai tšillikastet umbes neli korda vähem kui teisi koostisosi (nt neli supilusikat palmisuhkrut, sojakastet, Worchesteri kastet ja vett ning üks supilusikas tšillikastet).
- Pane pann tulele, lisa õli ja peeneks hakitud küüslauk.
- Lisa juurviljad ja prae need läbi.
- Vahepeal võta sõel ja loputa Yakisoba nuudleid kraanivee all. Nuudlid on pakis ühes tükis ja kokku kleepunud. Eesmärk on eraldada nuudlid õrnalt üksteisest.
- Lisa nuudlid pannile. Tavaliselt valmivad need üsna kiiresti, 2–3 minutiga.
- Kui nuudlid on olnud minuti pannil, lisa kaste ning sega nuudlid ja juurviljad hoolikalt läbi.