Retsepti autoriks on Tru Kitchen & Maru Metspalu. Foto autoriks Sten Roosvald. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.
Koostis:
- 400 ml kookospiima (Real Thai)
- 1 tl agar-agarit
- 4 spl suhkrut (soovi korral enam)
- roosisiirupit
- 2 dl riivleiba
- 2 spl tuhksuhkrut
- 1 spl margariini
- näpuotsatäis soola
- vaarikaid
- Sega potis kookospiim, agar-agar, suhkur ning roosisiirup. Viimaseid kaht lisa täpselt oma maitse järgi. Kuumuta segu peaaegu keemiseni.
- Jaga segu nelja vormi vahel ning lase jahtuda. Tõsta külmikusse ja luba paar-kolm tundi taheneda.
- Sulata pannil margariin, lisa riivleib, tuhksuhkur ning sool. Sega, kuni leivapuru karamelliseerub.
- Keeda potis kokku suhtele 1:1 vesi ja suhkur ning mõni lahke viil värsket ingverit. Keeda siirupiks. Lase jahtuda.
- Serveerimisel hoia panna cotta’t vormiga „kaelani” kuumas vees ning kummuta siis taldrikule, kui ta on servadest lahti lasknud. Nirista peale ingverisiirupit, puista üle krõbeda leivapuruga ning poeta mõni vaarikas lisaks.