Nuudlivokk köögiviljade, seente ja maapähklise kastmega

Retseptid

Kommenteeri
Seekord jagame teiega 2018. aasta oktoobrinumbris avaldatud nuudlivokki, mille autoriks Vapper Uba/GenGöök!
Koostis:
  • 100 g täisteranuudleid
  • 50 g punast kapsast
  • 30 g porgandit
  • 20 g paprikat
  • 20 g suhkruhernest
  • 30 g brokolit
  • 30 g šampinjone
  • 2 g tšillit
  • 2 g küüslauku
  • 3 g ingverit
  • 20 ml sojakastet
  • 1 laim
  • maitse järgi rohelist sibulat
  • maitse järgi seesamiseemneid
  • 5 ml suhkrusiirupit
  • õli praadimiseks
Valmistamine:
  1. Haki punane kapsas, porgand ja paprika peenikesteks ribadeks. Tükelda šampinjonid laastudeks, küüslauk, ingver ja tšilli pisikesteks kuubikuteks. Haki brokoli. Suhkruherneid pole vaja tükeldada.
  2. Prae punane kapsas kergelt õlis läbi, tõsta kõrvale. Puhasta pann. Prae ingver, tšilli ja küüslauk. Lisa seened ja veidi sojakastet. Seejärel lisa pannile kõik köögiviljad peale punase kapsa ja prae kergelt läbi. Maitsesta suhkrusiirupi, laimi ja sojakastmega.
  3. Keeda nuudlid al dente’ks, loputa külma veega üle, sega läbi veidikese õliga. Lisa nuudlid viimasena vokitud köögiviljade hulka. Vajadusel lisa sojakastet ja maitsesta.
  4. Kastme jaoks sega saumikseriga kokku 50 ml vett ja 100 g maapähklivõid. Kaste peaks olema nii vedel, et seda saab kallata.

Lisa kommentaar

Email again: