Kas teil on veel suvikõrvitsa hooajast ja uputusest sahvris paar alles? Siin on mõnus retsept tänaseks sulgenud kohvikult Green Bakery. Kellele siis pirukad ei meeldiks? Kõhtutäitev ja mõnus amps!
Põhi:
- 130 g taimset rasvasegu
- 100 g riivitud porgandit
- 200 g spelta- või kaerajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
Täidis:
- 2 valget sibulat
- 1 suur või 2 väikest suvikõrvitsat
- 3 küüslauguküünt
- 200 g kikerhernejahu
- 100 ml taimset piima
- 150 ml vett
- 1 tl musta soola
- värskelt jahvatatud musta pipart
- 6 kirsstomatit
- maitserohelist pealeraputamiseks
Valmistamine:
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Sega toasoe taimne rasvasegu riivitud porgandi, speltajahu, küpsetuspulbri ja soolaga ühtlaseks taignaks ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.
- Lõika suvikõrvitsast õhukesed viilud, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa pisut soola ja küpseta ahjus 10–15 minutit. Haki sibul ning prae pannil krõbedaks.
- Suru taigen 24 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga kaetud vormi. Kata taignapõhi praetud sibulaga ning valmista küpsenud suvikõrvitsa viiludest vormi keskele roos.
- Sega kokku kikerhernejahu, taimne piim, vesi ja must sool. Vala segu õrnalt ümber roosi, praesibula peale, ning pressi peale küüslauk. Lõika kirsstomatid pooleks ja aseta ringiratast piruka äärde.
- Küpseta ahjus 15 minutit. Jahvata peale musta pipart ja maitserohelist. Serveeri soojalt.