Retsepti autoriks on Tru Kitchen & Maru Metspalu. Foto autoriks Sten Roosvald. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.
Koostis:
- 300 g maapirni
- 1 sidrunikoor
- 1 sibul
- 5 sl kikerhernevedelikku
- 5 sl vett
- 2 sl rapsiõli
- 2 sl sidrunimahla
- näpuotsatäis pipart
- näpuotsatäis soola
- peotäis hakitud peterselli
- õli praadimiseks
- Riivi maapirn jämeda riiviga ja sidrunikoor peenemaga.
- Haki mugulsibul peeneks.
- Sega kausis kikerhernejahu, vesi, õli, veidi sidrunimahl, pipar ja sool. Kui armastad vürtse, siis lisa näpuotsatäis tšillihelbeid ning jahvatatud ingverit.
- Sega taignale riivitud maapirn, peotäis hakitud peterselli ja lase mõni minut seista.
- Kuumuta pann, lisa õli ning tõsta lusikahaaval segu pannile ja vajuta pisut laiemaks. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks ning serveeri värske salati, idude, röstitud seemnete ning maitsepärmiga.