Artikli autoriks on Anett Rannamets. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.
Koostis:
- 150 g kirsstomateid
- 100 g Türgi ube
- 100 g porgandit
- 250 g šampinjone
- 1 sibul
- 1 konserv kikerherneid
- 0,5 laimi
- 1 konserv kookospiima
- 1,5 tl punast karripastat
- 0,5 tl kurkumit
- 2 sl õli
- 4 sl sojakastet
- 250 ml vett
- Soola
- Kuumuta pann, lisa sellele 1 sl õli ning viska hulka peeneks hakitud sibul.
- Haki šampinjonid ning pane sibula hulka, lisa 1 sl sojakastet, aseta pannile kaas ja hauta kuni šampinjonid on läbi küpsenud.
- Lõika Türgi ubadelt otsad ära ja veidi lühemaks, porgandid haki peenikesteks ribadeks, kirsstomatid pooleks. Türgi ube keeda vees eelnevalt 7 minutit.
- Lisa köögiviljad pannile, vala peale 1 sl sojakastet. Hauta keskmisel kuumusel pidevalt segades 4 minutit.
- Vala eraldi potti 1 sl õli, lisa kurnatud kikerherned ja karripasta. Sega, kuni herned on pastaga kattunud.
- Vala praetud köögiviljad potti, lisa peale terve konserv kookospiima ja sega. Lase kookospiimal kuumaks minna ning vala siis hulka 250 ml vett, 2 sl sojakastet, 0,5 tl kurkumit ja pressi sisse poole laimi mahl. Sega, lase keema.
- Maitsesta soolaga, kui vaja.
- Serveeri aurutatud riisi või nuudlitega.