See kukeseenepirukas kaob kindlasti laualt kiiremini, kui selle valmistamiseks aega kulub.
Muretaigen:
- 150 g jahu
- 100 g margariini
- 0,5 tl soola
- 1 spl vett
Täidis:
- 200 g kukeseeni
- 1 suur sibul
- 200 g kikerhernejahu
- Peotäis värsket tilli
- 150 ml vett
Valmistamine:
- Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja sool. Taigen peab jääma hästi vormitav, vajadusel lisa vett.
- Pane taigen ümmargusse 26 cm vormi ja kata põhi ühtlaselt, torka põhja kahvliga mõned augud. Lase taignal koos vormiga seista külmikus, kuni valmistad täidise.
- Haki väikesteks kuubikuteks sibul ja kukeseened. Prae kuumal pannil.
- Lisa segule till. Lase jahtuda.
- Sega praetud kukeseentele hulka kikerhernejahu, lisa vett, kuni segu on ühtlane, segu peaks olema valatav. Maitsesta soola ja pipraga.
- Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit ette pirukapõhi. Kui see on kergelt krõbe, kalla peale täidis ja küpseta veel 15-20 minutit.
Foto: Matle Haavistu