Kommenteeri
See kukeseenepirukas kaob kindlasti laualt kiiremini, kui selle valmistamiseks aega kulub.

Muretaigen:

  • 150 g jahu
  • 100 g margariini
  • 0,5 tl soola
  • 1 spl vett

Täidis:

  • 200 g kukeseeni
  • 1 suur sibul
  • 200 g kikerhernejahu
  • Peotäis värsket tilli
  • 150 ml vett

Valmistamine:

  1. Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja sool. Taigen peab jääma hästi vormitav, vajadusel lisa vett.
  2. Pane taigen ümmargusse 26 cm vormi ja kata põhi ühtlaselt, torka põhja kahvliga mõned augud. Lase taignal koos vormiga seista külmikus, kuni valmistad täidise.
  3. Haki väikesteks kuubikuteks sibul ja kukeseened. Prae kuumal pannil.
  4. Lisa segule till. Lase jahtuda.
  5. Sega praetud kukeseentele hulka kikerhernejahu, lisa vett, kuni segu on ühtlane, segu peaks olema valatav. Maitsesta soola ja pipraga.
  6. Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit ette pirukapõhi. Kui see on kergelt krõbe, kalla peale täidis ja küpseta veel 15-20 minutit.

Retsept: Ele-Liis Pintman
Foto: Matle Haavistu

Lisa kommentaar

Email again: