Kommenteeri
Parajalt magus ning hapukate marjadega marjatort võlub kahtluseta nii suuremaid kui ka väiksemaid pidulisi.

Biskviit:

  • 300 g nisujahu
  • 150 g suhkurt
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 ml õli
  • 300 ml taimset piima
  • 1 tl õunaäädikat

Marjakreem:

  • 400 g kaeravahukoort
  • 150 g vaarikaid
  • 1 sl tuhksuhkrut

Toormoos:

  • 100 g vaarikaid
  • 1 sl suhkrut
  • Kaunistuseks omal valikul värskeid marju
Valmistamine:

  1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
  2. Kaalu välja jahu ja muud kuivad koogi koostisosad. Mõõda välja vedelikud eraldi kaussi. Sega märjad ja kuivad koostisosad eraldi kaussides.
  3. Pane 26 cm diameetriga vormi küpsetuspaber.
  4. Kui ahi on soe, sega märjad ja kuivad koostisosad kokku ja vala taigen vormi. Küpseta 20 minutit.
  5. Valmista vaarikatest toormoos.
  6. Vahusta kokku vaarikad, tuhksuhkur ja kaeravahukoor.
  7. Lase biskviidil jahtuda.
  8. Lõika biskviit kaheks kihiks, määri moos alumisele biskviidikihile. Seejärel natuke marjakreemi.
  9. Pane teine kiht biskviiti peale ja kata näiteks pritskotti kasutades kogu kook ülejäänud kreemiga.
  10. Kaunista vabalt valitud värskete marjadega.

Retsept: Ele-Liis Pintman
Foto: Matle Haavistu

Lisa kommentaar

Email again: