Parajalt magus ning hapukate marjadega marjatort võlub kahtluseta nii suuremaid kui ka väiksemaid pidulisi.
Biskviit:
- 300 g nisujahu
- 150 g suhkurt
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 100 ml õli
- 300 ml taimset piima
- 1 tl õunaäädikat
Marjakreem:
- 400 g kaeravahukoort
- 150 g vaarikaid
- 1 sl tuhksuhkrut
Toormoos:
- 100 g vaarikaid
- 1 sl suhkrut
- Kaunistuseks omal valikul värskeid marju
- Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
- Kaalu välja jahu ja muud kuivad koogi koostisosad. Mõõda välja vedelikud eraldi kaussi. Sega märjad ja kuivad koostisosad eraldi kaussides.
- Pane 26 cm diameetriga vormi küpsetuspaber.
- Kui ahi on soe, sega märjad ja kuivad koostisosad kokku ja vala taigen vormi. Küpseta 20 minutit.
- Valmista vaarikatest toormoos.
- Vahusta kokku vaarikad, tuhksuhkur ja kaeravahukoor.
- Lase biskviidil jahtuda.
- Lõika biskviit kaheks kihiks, määri moos alumisele biskviidikihile. Seejärel natuke marjakreemi.
- Pane teine kiht biskviiti peale ja kata näiteks pritskotti kasutades kogu kook ülejäänud kreemiga.
- Kaunista vabalt valitud värskete marjadega.
Foto: Matle Haavistu