Retsepti autoriks on Göök. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.
Põhi:
- 200 g taimset margariini
- 200 ml jahu
- 3 sl suhkrut
Täidis:
- 400 g kivideta kirsse
- 2 sl maisitärklist
- 100 ml vett
- 2 sl rummi
- Serveerimiseks taimset jäätist või taimset vahukoort
- Suhkrut hapude marjade peale
- Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja suhkur. Kui tainas on liiga kuiv, lisa vajadusel vett.
- Valmista ette 26 cm läbimõõduga koogivorm.
- Pane taigen vormi nii, et kogu koogivormi põhi oleks ühtlaselt kaetud ja umbes 2 cm kõrguselt ka ääred.
- Küpseta põhi ette 180 kraadi juures 6 minutit.
- Valmista täidis. Pane kirsid kastrulisse koos suhkru ja 50 ml veega ning soovi korral konjaki/rummiga.
- Sega ülejäänud 50 ml veega tärklis.
- Kui kirsid on keema läinud ja suhkur sulanud, lisa tärklisesegu väikese joana kallates ja ise samal ajal pidevalt kirsse segades. Keera tuli kohe maha, kui segu on ühtlane.
- Vala kirsitäidis koogipõhjale ja küpseta veel 15 minutit 180 kraadi juures.
- Kui koogi välja võtad, lase sel jahtuda. Seejärel võib koogi lahti lõigata ja serveerida jäätise või vahukoorega.