Retseptist jätkub umbes neljale.
Koostis:
- 70 g paprikat
- 75 g porgandit
- 45 g sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 50 g sellerit
- 400 g tomatikonservi
- 2 loorberilehte
- 100 g vett
- 25 g kuivatatud sojaribasid
- 1–2 sl punase veini äädikat
- 0,5 sl suhkrut
- 2–3 sl suitsupaprikapulbrit
- õli
- soola
- pipart
Valmistamine:
- Puhasta paprika, porgand, sibul ja küüslauk. Lõika paprika, sibul ja porgand peenikesteks ribadeks. Haki küüslauk peeneks ja lõika seller seibideks.
- Kuumuta pannil õli ning lisa sibul ja küüslauk, prae kuldseks.
- Lisa tomatikonserv, loorberilehed, vesi ja kuivatatud sojaribad. Sega läbi ja kata pann kaanega. Lase ribadel madalal kuumusel haududa aeg-ajalt segades, kuni ribad on liigse vedeliku sisse imanud.
- Kui ribad on pehmed, lisa köögiviljad. Maitsesta soola ja paprikapulbriga. Lisa ka veiniäädikas, suhkur ja maitse järgi pipart.
- Lase kastmel veel 15 minutit madalal tulel podiseda. Kastme kõrvale sobivad hästi keedukartulid või makaronid.
Autor: Eleonore Susi, programmi “Taimsed valikud” vabatahtlik