India köögis populaarseid maitseid annab väga edukalt kombineerida suvisesse grilliõhtusse. Vürtsikas-magus jogurtimarinaad jätab grillitult sojale mõnusa krõmpsuva katte. Peale pigistatud laim aga loob roale tasakaaluka hapu meki.
Vaja läheb:
1 pakk kuivatatud sojakotlette
1 tl soola sojakotlettide keetmiseks
1 laim serveerimiseks
2 dl õli
Marinaad:
200 g taimset maitsestamata jogurtit
½ sidruni mahl
1 sl paprikapulbrit
½ sl Garam Masala maitseainet
1 sl karripulbrit
1 sl kuivatatud koriandrit
¼ sl Cayenne’i pipart
2 peeneks hakitud küüslauguküünt
1 sl peeneks hakitud ingverit
1 sl suhkrut
½ tl soola marinaadile
peotäis hakitud piparmünti
Valmistamine:
- Keeda sojakotletid soolvees juhiste järgi. Kui kotletid on pehmed, pigista need üleliigsest veest tühjaks. Seda saab edukalt teha näiteks pastasõelas pudrunuia või suurema lusikaga kotlette pressides. Kõige parem on neid pressida ükshaaval. Ole ettevaatlik, et kuum vesi kotletist käele ei pritsiks.
- Sega kokku marinaad ning vala see sojakotlettidele. Lase kotlettidel öö läbi külmikus marineerida.
- Enne grillimist sega juurde õli, see aitab šašlõkil paremini küpseda ning soja ei nakku grillresti külge.
- Grilli šašlõkki sütel mõlemalt poolt, kuni need on pruunid ja krõbedad.