Chili sin carne on vürtsikate elamuste nautlejate üks lemmikuid. See retsept on aga eriline, sest mahedust säravale tšillile lisab mandlivõi. Retsepti autoriks on Natty. Retsept ilmus ajakirja Vegan 2021. aasta aprillikuu numbris.
Koostis:
- 1 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 1 punast tšillit
- 2 sl oliiviõli
- 150 g punaseid läätsesid
- 800 g tomatipüreed
- 400 g punaseid ube
- 3 sl mandlivõid (Almondo)
- 1,5 sl fariinsuhkrut
- 2 dl vett
- meresoola
- kuivatatud punet
- koriandrit
Valmistamine:
- Haki köögiviljad ja prae suures potis sibul, küüslauk ja tšilli.
- Vala juurde tomatipüree ja mandlikreem ning lase madalal kuumusel podiseda.
- Teises potis kuumuta vesi keemiseni ja seejärel keeda läätsesid, kuni need on al dente. Jälgi, et vesi liiga hoogsalt ei keeks, muidu keedad läätsed katki.
- Kurna vesi (kuid jäta 2 dl alles) ja lisa läätsed ning 2 dl keeduvett tomatipüree hulka.
- Lisa juurde ka loputatud punased oad. Maitsesta kaste fariinsuhkru, meresoola ja punega.
- Serveeri koos riisi ja koriandriga.