Kas mäletad nostalgilist hapukoorekooki? Või hoopiski karamellikooki, mille vahel kreemine hapukoorelaadne kreem? Ka veganina on seda võimalik nautida. Siin on Geter Gerleini loodud retsept, millest piisab kaheteistkümnele.
Põhi:
- 260 g jahu
- 200 g roosuhkrut/kookossuhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soodat
- 2 tl vanillisuhkrut
- 30 g kakaod
- 20 g oliiviõli
- 300 g taimset piima
- immutamiseks õunamahla või kirsikompoti vedelikku.
Kreem:
- 1 kg veganhapukoort
- 150 g kookossuhkrut
Šokolaadikiht:
- 150 g tumedat šokolaadi
- 80 g taimset piima
- Sega põhja koostisosad kokku ning jaga mõttes kogus neljaks. Tainas peab jääma sama vedel nagu hapukoor. Kui üks põhi jääb veidi paksem ja teine õhem, pole sellest midagi. Pane paksem põhi allapoole.
- Küpseta kõik põhjad eraldi 180-kraadises ahjus 15 minutit või kuni läbiküpsemiseni (katseta hambatikuga).
- Seejärel sega eraldi kausis kokku hapukoor ja kookossuhkur.
- Kata koogivorm küpsetuspaberiga, et oleks lihtsam pärast kooki serveerida.
- Pane vormi esimene kiht biskviiti ja immuta. Lisa kreem ja järgmine kiht biskviiti. Korda, kuni biskviit otsa saab. Ka kõige viimasele kihile läheb kreem.
- Aseta kook külmikusse tahenema ja valmista šokolaadikiht. Sulata šokolaad ning sega sisse taimne piim. Sega korralikult ühtlaseks ning kata kook.
- Lase koogil terve öö külmikus seista.