Virsikuhooaeg hakkab läbi saama, kuid mõned veel poest leiab. Sellest tuleb kindlasti kinni haarata ning proovida just seda mõnusat galette'i retsepti. Sellest imelisest retseptist saab 6–8 lõiku.
Põhi:
- 200 g nisujahu
- 110 g veganvõid või -margariini
- 10 g tuhksuhkrut
- 1 sl külma vett
- näpuotsaga soola
Täidis:
- 300 g kivideta virsikuid
- 30 g pruuni suhkrut
- 25 g maisitärklist
Valmistamine:
- Põhja valmistamiseks lõika külm margariin kuubikuteks ja lisa kõik ülejäänud komponendid. Sega kätega ühtlaseks tainaks (võid kasutada ka köögikombaini). Kata toidukilega ja pane 20 minutiks külmkappi.
- Soojenda ahi 180 kraadini. Pese ja lõika virsikud viiludeks ning pane kaussi. Lisa 15 g maisitärklist ja sega hoolikalt läbi.
- Võta külmkapist tainas ja rulli see küpsetuspaberi peal umbes 25 cm läbimõõduga ringiks. Ülejäänud 10 g maisitärklist pudista tainale nii, et ca 3 cm jääks äärest vabaks. Peale lao virsikuviilud ja tõsta tainaääred täidise peale. Lõpus puista suhkur täidisele. Küpseta 180 kraadi juures 30–35 minutit, kuni virsikud läigivad ja galeti ääred on kuldsed.
Autor: Angelina Sorgina