Küpsisetort on nostalgiline magustoit, mida tavaliselt tehakse banaani ja hapukoorega. Siin on aga üks megamõnus täistaimse küpsisetordi retsept hapude vaarikate ning magusa kondenspiimaga. Retseptist piisab kaheksale.
Vaja läheb:
- 180 g digestiivküpsiseid
- 30 g kookospiima
Kreem:
- 150 g kaeravahukoort
- 150 g kookoskondenspiima
- 50 g kookospiima purgist
- 30 g kookoshelbeid
- 70 g külmutatud vaarikaid
Kaunistamiseks:
- 50 g küpsisepuru
- 10 g kookoshelbeid
- soovi korral külmkuivatatud vaarikaid
Valmistamine:
- Vahusta käsimikseriga külm kaeravahukoor tugevaks vahuks. Lisa 100 g kookoskondenspiima, kookospiim ja -helbed ning sega, kuni kreem on ühtlane. Jaga kreem kaheks.
- Laota küpsised vormi ja immuta, pintseldades kookospiimaga. Määri peale ühtlane kiht kreemi, vala lusika abil peale ülejäänud 50 g kondenspiima ja lisa külmutatud vaarikad. Peale pane uus küpsisekiht. Immuta küpsised kookospiimaga ja määri peale ülejäänud kreem.
- Kaunista tort küpsisepuruga, lisa kookoshelbed ja soovi korral külmkuivatatud vaarikad. Pane ööseks külmkappi.
Retsepti autor: Angelina Sorgina