Lumi on tagasi ning tahaks pehme teki all aknast välja vaadata, midagi head nosida ja vaikselt soojemaid ilmu oodata, eks? Need vinkupirukad on sellise soovi puhul täpselt õige valik!
Koostis:
- 500 g lehttainast (kontrolli, et oleks vegan)
- 500 g taimseid viinereid
- 200 g kurgi-sinepisalatit
- vett
Valmistamine:
- Rulli sulatatud lehttainas õhemaks ning lõika meeldiva suurusega ruutudeks, nt 7 x 7 cm. Torka kahvliga taina sisse augud.
- Kui kasutad pikki viinereid, siis lõika need kolmeks või nii mitmeks, et need mahuks ilusti taina sisse ära.
- Pane igale ruudule 0,5-1 sl kurgi-sinepisalatit. See ei tohiks jääda liiga äärde, sest muidu võib hiljem välja valguda. Lisa viiner ja rulli tainas ümber viineri. Tee sõrmed õrnalt vees niiskeks ja kleebi tainaääred kokku. Soovi korral torka pirukaid veel kahvliga, et need ahjus ilusti kerkiks.
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Laota pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui kõik ühele plaadile ära ei mahu, siis küpseta mitu plaaditäit. Küpseta pirukaid ahjus umbes 15 minutit või kuni need on pealt mõnusalt krõbedad.
NB! Koostisosade kogus sõltub sellest, kui õhukeseks rullid taigna ja kui rikkalikke pirukaid soovid. Kui ei soovi tainast ruutudeks lõigata, võid viinerid panna üksteisele kõrvale ritta, keerata rulli ning alles siis sobiva suurusega pirukad välja lõigata.
Retsept: Annaliisa Post