Võileiva peale ei panema ainult poest ostetud valmistooteid, vaid mõnusad katted saab ka ise valmistada.
Koostis:
- 250 g kobarkirsstomateid
- 250 g maitsestamata tofut
- 0,5 tl musta Himaalaja soola
- 2 sl maitsepärmi
- 0,5 tl kurkumit
- 1 tl tilli
- 1 avokaadot
- 4 suurt viilu hapuleiba (või muud leiba-saia)
- soolapähkleid
- pipart
- soola
- oliiviõli
- Pane pannile veidi oliiviõli. Murenda tofu näppude vahel peeneks ning pane kuumale pannile. Lisa hulka kurkum, maitsepärm ja must sool. Sega põhjalikult. Prae 5–7 minutit, kuni maitsed on tofusse imendunud.
- Eelsoojenda ahi 250 kraadi peale. Pane ahjuplaadile kirsskobartomatid, pritsi neile veidi oliiviõli ning lisa soola ja pipart. Rösti ahjus, kuni mõned tomatid on pealt pruunid ning lõhki.
- Rösti hapuleivad. Avokaado tambi kahvliga kreemjaks. Määri avokaado hapuleivale, selle otsa tõsta “munapuder” ja lisa kõige peale mõned soolapähklid. Lisandiks võileiva kõrvale sobivad hästi ahjus röstitud tomatid.