Kommenteeri
Taimse Teisipäeva ülilihtne šokolaadikook valmib mõnekümne minutiga ja koosneb igaühel köögikapis varuks olevatest koostisosadest.

Kook:

  • 350 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 0,25 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 30 g kakaod
  • 0,25 tl soola
  • 200 g suhkrut
  • 150 ml õli
  • 150 ml sooja kohvi
  • 150 ml sooja vett
  • soovi korral 100 g tumedaid šokolaadinööpe

Glasuur:

  • 60 ml taimset piima
  • 200 g tumedat šokolaadi

Kaunistuseks:

  • mandlilaaste
  • marju või muud meelepärast

Valmistamine:

  1. Sega kõik kuivained kokku.
  2. Lisa õli, kohv ja vesi. Kui su retsepti kuuluvad ka šokolaadinööbid, lisa needki.
  3. Sega kõik kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud 24 cm küpsetusvormi. Küpseta 25 minutit 180 kraadi juures.
  4. Lase täielikult jahtuda.
  5. Glasuuri jaoks sulata veevannil tume šokolaad taimse piimaga. Sega glasuur ühtlaseks ja lisa koogi peale.
  6. Soovi korral kaunista kook röstitud mandlilaastudega.
  7. Naudi tassi tee või kohviga.

Lisa kommentaar

Email again: