Taimse Teisipäeva ülilihtne šokolaadikook valmib mõnekümne minutiga ja koosneb igaühel köögikapis varuks olevatest koostisosadest.
Kook:
- 350 g nisujahu
- 1 tl soodat
- 0,25 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 30 g kakaod
- 0,25 tl soola
- 200 g suhkrut
- 150 ml õli
- 150 ml sooja kohvi
- 150 ml sooja vett
- soovi korral 100 g tumedaid šokolaadinööpe
Glasuur:
- 60 ml taimset piima
- 200 g tumedat šokolaadi
Kaunistuseks:
- mandlilaaste
- marju või muud meelepärast
Valmistamine:
- Sega kõik kuivained kokku.
- Lisa õli, kohv ja vesi. Kui su retsepti kuuluvad ka šokolaadinööbid, lisa needki.
- Sega kõik kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud 24 cm küpsetusvormi. Küpseta 25 minutit 180 kraadi juures.
- Lase täielikult jahtuda.
- Glasuuri jaoks sulata veevannil tume šokolaad taimse piimaga. Sega glasuur ühtlaseks ja lisa koogi peale.
- Soovi korral kaunista kook röstitud mandlilaastudega.
- Naudi tassi tee või kohviga.