Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Siin on vegankasuka retsept, mille autoriks on Biomenu.
Kasukas:
- 50 g hakitud sibulat
- 200 g marineeritud kurki
- 200 g keedetud porgandit
- 400 g keedetud kartulit
- 400 g keedetud peeti
- 100 g konservhernest
Kaste:
- 300 g (Biomenu) majoneesi
- 1 tl kanget sinepit
- 1 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
Valmistamine:
- Riivi keedetud kartul ja peet keskmise riiviga. Haki sibul ja hapukurk.
- Lao toiduained kihiti. Soovitatav on kasutada sirge serva ja lameda põhjaga klaasanumat.
- Põhi kata riivitud kartuliga, peale pane kiht sibulat, seejärel kas hapukurk või peet ning hernes. Peale pane kaste. Jäta külmkappi 2–3 tunniks tõmbama.
- Soovi korral võib kaunistada maitserohelisega.