Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Siin on hapukapsa kulebjaaka retsept, mille autoriks on Biomenu. Kulebjaaka on leivakujuline täidisega kinnine pärmitainapirukas, mis kuulub vene köögi traditsiooniliste toitude hulka, kuid on tuntud ka Poolas.
Koostis:
- 500 g veganlehttainast
- 200 g hapukapsast
- 50 + 25 g taimset margariini
- 200 ml tumedat õlut
- 1 kaneelikoor
- 2 aniisiõit
- maitse järgi soola ja suhkrut
Valmistamine:
- Keeda hapukapsas pehmeks ning lisa kaneelikoor, aniis, 50 g taimset margariini ja tume õlu. Keeda ning maitsesta hapukapas omale meelepäraseks.
- Laota tainas lauale, rulli õhemaks ja lõika meelepärasteks tükkideks. Aseta iga tainaruudu ühele poolele täidis. Kata täidis teise tainapoolega ning suru ääred kahvliga kinni või rulli ääred sissepoole.
- Torka tainasse mõned augud, et küpsemisel õhk välja pääseks. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja krõbe.
- Võta pirukas ahjust ja määri pealt järelejäänud sulatatud taimse margariiniga.