Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Siin on pralineekommide retsept, mille autoriks on Kaie Hakonen.
Koostis:
- 1 dl kakaovõid
- 3 sl India pähkli võid (või mõnda muud magustamata pähklivõid)
- 0,75 dl toorkakaopulbrit
- 5 spl agaavisiirupit
- 2 tilka apelsini eeterlikku õli
- soovi korral lusikaotsa jagu kardemoni või kaneeli/piparkoogimaitseainet
Valmistamine:
- Sulata kakaovõi kuumavee vannil. Jäta segu kuni vormi panemiseni kuumavee haudesse, nii segunevad komponendid ühtlasemalt.
- Lisa pähklivõi, sega hoolikalt. Mõõda juurde siirup ja jätka segamist. Lisa kakao ja sega ühtlaseks massiks. Lõpuks maitsesta apelsiniõliga ning sega veel kord.
- Tõsta täidis šokolaadi- või jääkuubikuvormi. Soovi korral võid (osade) kommide pinnale riputada mõnda maitseainet.
- Lase kommidel vähemalt pool tundi sügavkülmas tahkuda (või külmkapis 1–1,5 h). Valmis komme säilita külmkapis.
Nipp! Saad pähklivabad kommid, kui kasutad pähklivõi asemel kookosvõid.