Kommenteeri
Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Siin on pralineekommide retsept, mille autoriks on Kaie Hakonen.

Koostis:

  • 1 dl kakaovõid
  • 3 sl India pähkli võid (või mõnda muud magustamata pähklivõid)
  • 0,75 dl toorkakaopulbrit
  • 5 spl agaavisiirupit
  • 2 tilka apelsini eeterlikku õli
  • soovi korral lusikaotsa jagu kardemoni või kaneeli/piparkoogimaitseainet

Valmistamine:

  1. Sulata kakaovõi kuumavee vannil. Jäta segu kuni vormi panemiseni kuumavee haudesse, nii segunevad komponendid ühtlasemalt.
  2. Lisa pähklivõi, sega hoolikalt. Mõõda juurde siirup ja jätka segamist. Lisa kakao ja sega ühtlaseks massiks. Lõpuks maitsesta apelsiniõliga ning sega veel kord. 
  3. Tõsta täidis šokolaadi- või jääkuubikuvormi. Soovi korral võid (osade) kommide pinnale riputada mõnda maitseainet.
  4. Lase kommidel vähemalt pool tundi sügavkülmas tahkuda (või külmkapis 1–1,5 h). Valmis komme säilita külmkapis.

Nipp! Saad pähklivabad kommid, kui kasutad pähklivõi asemel kookosvõid.

Lisa kommentaar

Email again: