See suvine pasta tomatite ja ubadega lennutab hetkeks tagasi soojemasse aega, kui tomatitaimed olid viljadest pungil ja päike paitas põski.
Koostis:
Retsept ilmus 2018. aastal ajakirja Vegan augustikuu numbris.
- 800 g värskeid tomateid
- 4 küüslauguküünt
- 1 väiksem sibul
- purk punaseid ube
- 200 g lehtpeeti, lehtkapsast või spinatit
- 1 spl õli
- 2 spl maitsepärmi
- 1 tl kurkumipulbrit
- 0,5 tl tšillihelbeid (soovi korral)
- 500 g pastat, nt penne’sid või farfalle’sid
- soola
- Pane pasta soolasesse vette keema ja keeda 1–2 minutit vähem, kui pakil määratud.
- Haki sibul ja küüslauk ning prae neid õlis mõned minutid. Kui kasutad lehtpeeti või lehtkapsast, haki juurde nende varred.
- Lisa pannile tükeldatud tomatid ning hauta neid mõned minutid, kuni hakkavad kergelt lagunema.
- Sega pasta ja tomatid pannil, lisa maitseained, oad ja ribadeks hakitud lehtpeet ning hauta veel paar minutit, kuni pasta on pehme. Maitsesta soolaga.
- Serveeri näiteks koos värske salati, veganjuustu või kõrvitsaseemnetega.
Retsept ilmus 2018. aastal ajakirja Vegan augustikuu numbris.