Kommenteeri
See suvine pasta tomatite ja ubadega lennutab hetkeks tagasi soojemasse aega, kui tomatitaimed olid viljadest pungil ja päike paitas põski.
Koostis:
  • 800 g värskeid tomateid
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 väiksem sibul
  • purk punaseid ube
  • 200 g lehtpeeti, lehtkapsast või spinatit
  • 1 spl õli
  • 2 spl maitsepärmi
  • 1 tl kurkumipulbrit
  • 0,5 tl tšillihelbeid (soovi korral)
  • 500 g pastat, nt penne’sid või farfalle’sid
  • soola
Valmistamine:
  1. Pane pasta soolasesse vette keema ja keeda 1–2 minutit vähem, kui pakil määratud.
  2. Haki sibul ja küüslauk ning prae neid õlis mõned minutid. Kui kasutad lehtpeeti või lehtkapsast, haki juurde nende varred.
  3. Lisa pannile tükeldatud tomatid ning hauta neid mõned minutid, kuni hakkavad kergelt lagunema.
  4. Sega pasta ja tomatid pannil, lisa maitseained, oad ja ribadeks hakitud lehtpeet ning hauta veel paar minutit, kuni pasta on pehme. Maitsesta soolaga.
  5. Serveeri näiteks koos värske salati, veganjuustu või kõrvitsaseemnetega.
Autor: Vanilje Tüümian
Retsept ilmus 2018. aastal ajakirja Vegan augustikuu numbris.

Lisa kommentaar

Email again: