Retsepti lõi Vegan Italy. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.
Koostis:
- 500 g Arborio riis
- 200 g vegan liha alternatiivi (seitan, tofu vm)
- 300 g šampinjone
- 400 g tomatipüreed
- 100 ml valget veini
- 2 küüslauguküünt
- 2 spl extra-virgin oliivõli
- soola
- pipart
- riivsaia
- maahpähkliõli
- Haki liha alternatiiv ja pane oliivõliga pannile praadima. Prae pruuniks ning lisa valge vein, tomatipüree, soola, pipart. Kuumuta nii kaua kuni kaste on vähenenud ning paksenenud.
- Kui kaste on valmis, lisa riis ning sega tihti. Kui vaja, lisa juurde puljongivett. Küpseta riisi kuni see on kuiv ning püsib koos. Pane riis laiale kandikule laiali, et see kiiremini jahtuks.
- Haki seened ning pane pannile oliivõliga, samuti lisa hakitud küüslauk ja sool. Prae kuni seened on läbi küpsenud, kuid ikka pehmed.
- Kui riis on jahtunud, võta märgade kätega peo peale veidi riisi, pane selle keskele veidi praetud seeni, suru riis palliks. Tee seda, kuni kõik on kasutatud.
- Prae riisipalle suures koguses kuumas õlis (vähemalt 180 kraadi), liigutades neid erinevatele külgedele, et kogu pall pruuniks saaks.
- Pane riisipallid köögipaberi peale, et üleliigne õli selle sisse imenduks. Serveeri soojalt.