Retsepti autor on Elujanu.
Koostis:
- 110 g margariini
- 175 g pruuni suhkurt
- 250 g kikerhernejahu
- 150 g šokolaadinööpe
- 60 ml taimset piima
- 1 tl vaniljeekstrakti
- 1 tl söögisoodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl maisitärklist
- 0.5 tl soola
Valmistamine:
- Kaalu margariin ja pruun suhkrur ühte kussi ning mikserda käsimiksriga ühtlaseks kreemjaks massiks. Margariin peab enne kasutamist olema toasoe!
- Lisa segusse vaniljeekstrakt ja toasoe taimne piim ning mikserda, kuni kõik on segunenud.
- Kaalu kõik kuivad koostisosad (v.a šokolaad) teise kaussi ning sega kokku.
- Lisa sõeludes kuivad koostisosad märgade hulka. Sega käsitsi
- Lisa lõpus šokolaadinööbid ja sega kuni nööbid on ühtlaselt jaotunud.
- Jaota tainas võrdseteks pallideks ning suru plaadi peal käega lapikuks.
- Küpseta 175-kraadi juures kuldpruuniks (9-11 min, olenevalt ahjust).