Retsepti autor on Elujanu ja sellest kogusest jätkub neljale.
Koostis:
- 300 g pastat omal valikul
- 100 g mugulsibulat
- 160 g Vönerit
- 20 g küüslauku
- 15 g nisujahu
- 15 g maitsepärmi
- 80 g kirsstomateid
- 400 ml Planti kaera köögikoort
- 150 ml vett
- oliiviõli
- värsket tüümiani
- vedelat suitsupreparaati (saadaval nt Piprapoes)
- suitsutatud paprikat
- musta soola
- soola
- musta pipart
- Koori sibul, haki peeneks ja pruunista pannil oliiviõliga.
- Lisa poole peal pressitud või riivitud küüslauk. Maitsesta soolaga.
- Lisa 15 g nisujahu, vajadusel õli ja pruunista tasasel tulel paar minutit. Sega hoolikalt, et ei jääks jahuklompe.
- Keera kuumust juurde, lisa köögikoor, maitsepärm ja vesi. Sega hoolikalt (võimalusel vispliga).
- Maitsesta tavalise soola, musta soola ja musta pipraga.
- Kuumuta segades keemiseni ning võta seejärel tulelt.
- Keeda pasta.
- Haki Vöner veidike väiksemateks tükkideks ning prae eraldi pannil kerge õliga ning maitsesta soola, suitsutatud paprika ning mõne tilga vedela suitsuga.
- Võid pasta ja kastme kokku segada, võid serveerida ka eraldi – kuidas soovid!
- Lisa peale Vöner, kirsstomatid ja värske tüümian. Võimaluse korral raputa peale ka “parmesani”.