Kommenteeri
Retsepti autor on Elujanu ja sellest kogusest jätkub neljale.
Koostis:
  • 300 g pastat omal valikul
  • 100 g mugulsibulat
  • 160 g Vönerit
  • 20 g küüslauku
  • 15 g nisujahu
  • 15 g maitsepärmi
  • 80 g kirsstomateid
  • 400 ml Planti kaera köögikoort
  • 150 ml vett
  • oliiviõli
  • värsket tüümiani
  • vedelat suitsupreparaati (saadaval nt Piprapoes)
  • suitsutatud paprikat
  • musta soola
  • soola
  • musta pipart
Valmistamine:
  1. Koori sibul, haki peeneks ja pruunista pannil oliiviõliga.
  2. Lisa poole peal pressitud või riivitud küüslauk. Maitsesta soolaga.
  3. Lisa 15 g nisujahu, vajadusel õli ja pruunista tasasel tulel paar minutit. Sega hoolikalt, et ei jääks jahuklompe.
  4. Keera kuumust juurde, lisa köögikoor, maitsepärm ja vesi. Sega hoolikalt (võimalusel vispliga).
  5. Maitsesta tavalise soola, musta soola ja musta pipraga.
  6. Kuumuta segades keemiseni ning võta seejärel tulelt.
  7. Keeda pasta.
  8. Haki Vöner veidike väiksemateks tükkideks ning prae eraldi pannil kerge õliga ning maitsesta soola, suitsutatud paprika ning mõne tilga vedela suitsuga.
  9. Võid pasta ja kastme kokku segada, võid serveerida ka eraldi – kuidas soovid!
  10. Lisa peale Vöner, kirsstomatid ja värske tüümian. Võimaluse korral raputa peale ka “parmesani”.

Lisa kommentaar

Email again: