Retsepti autoriks on restoran Pelgupaik.
Koostis:
- 1 lillkapsapea
- 5 sl tempura jahu
- riivsaia
- 1 spl tärklist
- 2 purustatud küüslauguküünt (võib ka rohkem)
- jupp purustatud ingverit
- 2 sl röstitud maapähkleid
- 2 sl hakitud rohelist sibulat
- 3 sl õunaäädikat
- 2 sl suhkrut
- 1 sl sojakastet
- 1 tšillikaun viilutatuna
- 1 sl tšillihelbeid
- vett
- soola
- Võta ette terve lillkapsapea, eralda väikese noaga õisikud varrelt.
- Lillkapsa paneering ja ettevalmistus: 5 sl tempura jahu (võid kasutada ka tavalise nisujahu ja tärklise segu), 3 sl vett, näputäis soola, pankot (uhke sõna riivsaia jaoks). Tainas peaks olema voolav, kuid mitte liiga vesine – selline kaerakoore paksune. Kui on liiga vedel, siis lisa jahu, kui liiga paks, siis vett. Valmista ette suurem kauss pankoga.
- Kalla lillkapsa tükid tainasse, sega kahvliga, kuni tükid on kaetud. Seejärel tõsta lillkapsas ümber pankosse ja tuuselda teda siia-sinna, kuni sa ei näe lillkapsal enam märgasid taignakohti.
- Kasutada võib nii praeahju (vähem õline) või fritüüri (kiirem). Ahjus küpseta 180°C juures, kuni väikese noaga torgates on lillkapsas pehme, umbes 20 minutit. Fritüüris 180°C juures kaks minutit või kuldse jume saavutamiseni. Küpsemise ajal valmista ette kaste.
- Prae kergelt küüslauk, ingver ja Sichuani pipar, lisa vesi ja kuumuta. Lisa muud maitsed. Kui vedelik on peaaegu keemas, lisa tärklise ja vee segu (3 sl vett) ning sega vispliga, et ei jääks tükke. Kui soovid paksemat kastet, siis lisa veel eelnevalt veega lahustatud tärklist.
- Kui lillkapsas on valmis, siis aseta ta taldrikule ning vala peale endale meelepäraseks maitsestatud kastmega. Kaunistuseks sobivad imehästi seesamiseemned ja roheline sibul.