Särtsune õuna-virsikukissell

Retseptid

Kommenteeri
Kahele

Vaja läheb:
  • 400 ml virsikumahla
  • 120 g õunakuubikuid
  • 0,5l tl värsket sidrunimahla
  • musta jahvatatud pipart
  • kaneelikoort
  • 2 spl maisitärklist
  • 0,25 tl suhkrut
  • kaunistuseks virsikuviilud ja küpsisepuru
Valmistamine:
  1. Kuumuta keskmisel tulel virsikumahl ja õunakuubikud. Lisa õunakuubikud, sidrunimahl, kaneelikoor ja must pipar ning ja keeda segu, kuni õunad on pehmed. Tõsta pott tulelt ja eemalda kaneelikoor.
  2. Sega maisitärklis natukese vee või mahlaga. Kalla see vähehaaval kisselli hulka ja sega korralikult läbi. Pane pott uuesti tulele ja kuumuta kuni mulksumiseni.
  3. Tõsta pott kõrvale. Raputa kissellile peale pisut suhkrut, nii väldid kilejase koore tekkimist. Lase jahtuda ja serveeri küpsisepuru ning virsikuviiludega.
Autor: Pille-Riin Priske / Veekann.ee

Lisa kommentaar

Email again: