Neljale
Vaja läheb:
Põhi:
Vaja läheb:
Põhi:
- ca 500 g (kaks keskmise suurusega) bataati
- kaks klaasitäit kaerahelbeid
- ca 70 g tomatipastat
- paprika
- sibul
- paar küüslauguküünt
- 100 g kukeseeni (või muid seeni)
- vegan mozzarella juustu
- soola ja pipart
- oliiviõli
- meelepäraseid ürte
- Koori ja tükelda bataadid kuubikuteks. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta bataadikuubikud ahjus umbes 15-20 minutit, kuniks nad on pehmed. Tõsta kõrvale jahtuma.
- Puhasta seened ja prae kergelt läbi, kuniks vedelik on eraldunud. Tõsta kõrvale jahtuma.
- Jahvata kaerahelbed köögikombainis jahuks. Purusta bataadikuubikud köögikombainis või pudrunuia abil.
- Sega bataadimass kaerajahuga ja vormi kätega taignaks. Soovi korral võid lisada veidi soola. Kui tainas jääb liiga kuiv, lisa pisut oliiviõli.
- Vormi tainas ringikujuliseks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru sõrmedega tainas laiali ringikujuliseks pitsapõhjaks. Vahepeal võid käed külma veega kergelt märjaks teha, et tainas käte külge kinni ei jääks.
- Küpseta bataadipõhi ahjus 200 kraadi juures ca 15 minutit.
- Tükelda paprika, sibul ja küüslauk.
- Tõsta põhi välja ja määri sellele tomatipasta. Laota põhjale katteks mõeldud koostisosad ja küpseta pitsat ahjus veel ca 10 minutit või kuniks tunned, et pitsa on sinule sobivalt valmis.
- Võta pitsa ahjust välja ja raputa sinna soovi korral soola ja pipart. Nirista peale veidike oliiviõli ja lisa meelepäraseid ürte. Naudi!