Kommenteeri
Neljale

Vaja läheb:
Põhi:
  • ca 500 g (kaks keskmise suurusega) bataati
  • kaks klaasitäit kaerahelbeid
Kate:
  • ca 70 g tomatipastat
  • paprika
  • sibul
  • paar küüslauguküünt
  • 100 g kukeseeni (või muid seeni)
  • vegan mozzarella juustu
  • soola ja pipart
  • oliiviõli
  • meelepäraseid ürte
Valmistamine:
  1. Koori ja tükelda bataadid kuubikuteks. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta bataadikuubikud ahjus umbes 15-20 minutit, kuniks nad on pehmed. Tõsta kõrvale jahtuma.
  2. Puhasta seened ja prae kergelt läbi, kuniks vedelik on eraldunud. Tõsta kõrvale jahtuma.
  3. Jahvata kaerahelbed köögikombainis jahuks. Purusta bataadikuubikud köögikombainis või pudrunuia abil.
  4. Sega bataadimass kaerajahuga ja vormi kätega taignaks. Soovi korral võid lisada veidi soola. Kui tainas jääb liiga kuiv, lisa pisut oliiviõli.
  5. Vormi tainas ringikujuliseks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru sõrmedega tainas laiali ringikujuliseks pitsapõhjaks. Vahepeal võid käed külma veega kergelt märjaks teha, et tainas käte külge kinni ei jääks.
  6. Küpseta bataadipõhi ahjus 200 kraadi juures ca 15 minutit.
  7. Tükelda paprika, sibul ja küüslauk.
  8. Tõsta põhi välja ja määri sellele tomatipasta. Laota põhjale katteks mõeldud koostisosad ja küpseta pitsat ahjus veel ca 10 minutit või kuniks tunned, et pitsa on sinule sobivalt valmis.
  9. Võta pitsa ahjust välja ja raputa sinna soovi korral soola ja pipart. Nirista peale veidike oliiviõli ja lisa meelepäraseid ürte. Naudi!
Autor: Matle Haavistu

Lisa kommentaar

Email again: