Retsepti autoriks on Maru Metspalu. Foto autoriks Sten Roosvald.
Koostis:
Valmistamine:
- 1 keskmine lillkapsas
- soola-pipart maitseks
- 3 pitat
- 1 pakk Vönerit
- 2 peotäit spinatilehti
- 2 nektariini või virsikut
- värsket kurki
- 125 ml sojajooki
- pisut sidrunimahla
- 250 g õli
- 40 g misopastat
- 4 g sinepit
- 6 spl basiilikupestot
Valmistamine:
- Näpi lillkapsas suupärasteks õisikuteks. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale õli. Küpseta 200 kraadi juures, kuni õisikud on küpsed ja kuldsed.
- Surista kokku veganmajonees, mõõtes kaussi sojajoogi ning niristades pidevalt blenderdades juurde peene nirena õli, kuni majonees on sobiva paksuse ja siidise tekstuuriga. Maitsesta heleda misopasta, sidrunimahla ja natukese sinepiga.
- Rösti pitad mõlemalt poolt kuumal ja kuival pannil, lõika noaga keskelt pooleks.
- Kuumuta paras peotäis Vönerit kiirelt õliga pannil, maitseks soola ja pipart.
- Viiluta nektariin või virsik, tõmba koorijaga värskest kurgist 2-3 laastu pita kohta.
- Pese salatilehed ja surista kokku basiilikupesto (või kasuta juba valmis pestot).
- Määri miso-majonees pita sisekülgedele, poeta sisse salatilehed, kurgilaastud, tulised lillkapsaõisikud, nektariin ning kõige viimasena Vöner. Nirista peale pestot, värskeid ürte või idusid ja hammusta.