Pita lillkapsa, nektariini, miso-majoneesi ja Vöneriga

Retseptid

Kommenteeri
Retsepti autoriks on Maru Metspalu. Foto autoriks Sten Roosvald.
Koostis:
  • 1 keskmine lillkapsas
  • soola-pipart maitseks
  • 3 pitat
  • 1 pakk Vönerit
  • 2 peotäit spinatilehti
  • 2 nektariini või virsikut
  • värsket kurki
  • 125 ml sojajooki
  • pisut sidrunimahla
  • 250 g õli
  • 40 g misopastat
  • 4 g sinepit
  • 6 spl basiilikupestot

Valmistamine:
  1. Näpi lillkapsas suupärasteks õisikuteks. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale õli. Küpseta 200 kraadi juures, kuni õisikud on küpsed ja kuldsed.
  2. Surista kokku veganmajonees, mõõtes kaussi sojajoogi ning niristades pidevalt blenderdades juurde peene nirena õli, kuni majonees on sobiva paksuse ja siidise tekstuuriga. Maitsesta heleda misopasta, sidrunimahla ja natukese sinepiga.
  3. Rösti pitad mõlemalt poolt kuumal ja kuival pannil, lõika noaga keskelt pooleks.
  4. Kuumuta paras peotäis Vönerit kiirelt õliga pannil, maitseks soola ja pipart.
  5. Viiluta nektariin või virsik, tõmba koorijaga värskest kurgist 2-3 laastu pita kohta.
  6. Pese salatilehed ja surista kokku basiilikupesto (või kasuta juba valmis pestot).
  7. Määri miso-majonees pita sisekülgedele, poeta sisse salatilehed, kurgilaastud, tulised lillkapsaõisikud, nektariin ning kõige viimasena Vöner. Nirista peale pestot, värskeid ürte või idusid ja hammusta.

Lisa kommentaar

Email again: