Pehme gluteenivaba banaani-šokolaadikeeks

Retseptid

Kommenteeri
Keeks ei pea ilmtingimata olema nisujahuga, mõnusalt pehme keeksi saab ka tatrajahust.

Koostis:

  • 3 küpset banaani
  • 1 ½ tassi mahetoortatrajahu (võib olla ka teffjahu)
  • 1 ½ spl linaseemneid
  • 4 spl palmisuhkrut
  • näpuotsatäis Himaalaja soola
  • 100 g tumedat šokolaadi (purustatud tükid)
  • 50 ml taimset piima
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • maitse järgi marju, pähkleid, seemneid

Valmistamine:

  1. Enne keeksi valmistamist purusta linaseemned ning pane kaussi koos 2 spl soojema veega. Purusta banaanid saumikseriga ning sega juurde ülejäänud komponendid.
  2. Määri kookosõliga vorm ning vala segu keeksivormi. Jahu võib tunde järgi ka juurde panna või hoopis lisada taimset piima, kui segu tundub liiga paks. Suhkru ja soola koguseid peaks samuti ise tunnetama, mõni on suurem maiasmokk.
  3. Küpseta ahjus 180 °C juures 30–40 minutit. Hiljem lasta jahtuda! Mida kauem seisab, seda parem.


Autor: Mick Pedaja

Lisa kommentaar

Email again: