Bataadipannkoogid rabarberikastmega

Retseptid

Kommenteeri
Selle mõnusa retsepti autor on Kohvik Vigri.

BATAADIPANNKOOGID

Koostis:

  • 250 g kooritud, küpsetatud bataat (u 550g toores koorega bataat )
  • 40 g banaan ( u pool väikest)
  • 100 g datleid (u 10 tk)
  • 5 g vaniljepastat (1 tilk)
  • 370 g sojapiima (u 1,5 tassi)
  • 1 sl õunaäädikat
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl kaneeli
  • 180 g kaerajahu
  • Soola näpuotsaga

Valmistamine:

  1. Aseta blenderisse bataat, banaan, datlid, vaniljepasta, sojapiim ja õunaäädikas. Purusta püreeks.
  2. Sega kokku kuivained: küpsetuspulber, kaneel, kaerajahu, sool.
  3. Sega 2 massi vispliga kokku. Saad paksu veidi kleepuva massi. Küpsetamiseks on kõige mugavam õhukese põhjaga mitte nakkuva pinnaga pannkoogipann. Madalal kuumusel (1-1,5 peal) küpsetades saad küpsetada õ l i v a b a l t !
  4. Tõsta taigen supilusikaga pannile. Laiali määrimiseks kasta lusikas eelnevalt külma vette, silu ringjate liigutustega ca 5mm paksused pätsid. Küpseta, kuni servad võimaldavad koogi ümber pöörata (mõlemalt poolt ca 40-50 sek).
  5.  Serveeri koos marjade, puuviljade ja oma lemmik kastmega või katseta rabarberikastet.

Soovitused: Piima võid asendada veega, valgu koguse suurendamiseks asenda 1/3 jahust mandlijahuga. Kaerajahu saad hõlpsasti valmistada kaerahelvestest blenderiga. Koogile magususe või tekstuuri lisamiseks võid veel küpsetamata poolele vajutada õhukesi banaaniviile või väikeseid marju.

RABARBERIKASTE

Koostis:

  • 80 g kooritud rabarberit
  • 80 g külma vett
  • 20 g datleid (2 tk) võid asendada agaavi- või vahtrasiirupiga
  • 40 g india pähkleid
  • 20 g apelsinimahl (2 sl)
  • 7 mündilehte
  • 10 g spinatit (väike peotäis)

  1. Blenderda koostisosad ühtlaseks massiks. Valmista vahetult enne lauale andmist.
  2. Serveeri pannkookidega.

Head nautimist!

Lisa kommentaar

Email again: