Selle mõnusa retsepti autor on Kohvik Vigri.
BATAADIPANNKOOGID
Koostis:
- 250 g kooritud, küpsetatud bataat (u 550g toores koorega bataat )
- 40 g banaan ( u pool väikest)
- 100 g datleid (u 10 tk)
- 5 g vaniljepastat (1 tilk)
- 370 g sojapiima (u 1,5 tassi)
- 1 sl õunaäädikat
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl kaneeli
- 180 g kaerajahu
- Soola näpuotsaga
Valmistamine:
- Aseta blenderisse bataat, banaan, datlid, vaniljepasta, sojapiim ja õunaäädikas. Purusta püreeks.
- Sega kokku kuivained: küpsetuspulber, kaneel, kaerajahu, sool.
- Sega 2 massi vispliga kokku. Saad paksu veidi kleepuva massi. Küpsetamiseks on kõige mugavam õhukese põhjaga mitte nakkuva pinnaga pannkoogipann. Madalal kuumusel (1-1,5 peal) küpsetades saad küpsetada õ l i v a b a l t !
- Tõsta taigen supilusikaga pannile. Laiali määrimiseks kasta lusikas eelnevalt külma vette, silu ringjate liigutustega ca 5mm paksused pätsid. Küpseta, kuni servad võimaldavad koogi ümber pöörata (mõlemalt poolt ca 40-50 sek).
-
Serveeri koos marjade, puuviljade ja oma lemmik kastmega või katseta rabarberikastet.
Soovitused: Piima võid asendada veega, valgu koguse suurendamiseks asenda 1/3 jahust mandlijahuga. Kaerajahu saad hõlpsasti valmistada kaerahelvestest blenderiga. Koogile magususe või tekstuuri lisamiseks võid veel küpsetamata poolele vajutada õhukesi banaaniviile või väikeseid marju.
RABARBERIKASTE
Koostis:
- 80 g kooritud rabarberit
- 80 g külma vett
- 20 g datleid (2 tk) võid asendada agaavi- või vahtrasiirupiga
- 40 g india pähkleid
- 20 g apelsinimahl (2 sl)
- 7 mündilehte
- 10 g spinatit (väike peotäis)
- Blenderda koostisosad ühtlaseks massiks. Valmista vahetult enne lauale andmist.
- Serveeri pannkookidega.
Head nautimist!