Kommenteeri
Oliive ei pea sööma vaid seljanka sees või panema neid snäkivaagnale. Tegelikult on valikuid palju rohkem! Näiteks saab oliividest valmistada imemaitsvat oliivimääret.

Koostis:

  • 150 g musti oliive (eriti head on Kalamata oliivid)
  • 60 g ahjus röstitud paprikat (sobib ka purgist)
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl täistaimset toorjuustu
  • 0,5 tl ekstra väärisoliiviõli
  • näpuotsatäis karripulbrit
  • maitse järgi soola ja pipart

Valmistamine:

  1. Tükelda oliivid, röstitud pehme paprika ja küüslauk peenikesteks tükkideks. Võid ka kõik köögikombainis purustada, aga ära püreesta neid täiesti pudruks.
  2. Lisa segule toorjuust, oliiviõli, karripulber, sool ja pipar. Sega korralikult ning jäta külmikusse vähemalt 30 minutiks seisma.
  3. Serveeri näiteks röstsaial või pane lauale dipiks.

Retsept: Pille-Riin Priske

Lisa kommentaar

Email again: