Oliive ei pea sööma vaid seljanka sees või panema neid snäkivaagnale. Tegelikult on valikuid palju rohkem! Näiteks saab oliividest valmistada imemaitsvat oliivimääret.
Koostis:
- 150 g musti oliive (eriti head on Kalamata oliivid)
- 60 g ahjus röstitud paprikat (sobib ka purgist)
- 1 küüslauguküüs
- 1 spl täistaimset toorjuustu
- 0,5 tl ekstra väärisoliiviõli
- näpuotsatäis karripulbrit
- maitse järgi soola ja pipart
Valmistamine:
- Tükelda oliivid, röstitud pehme paprika ja küüslauk peenikesteks tükkideks. Võid ka kõik köögikombainis purustada, aga ära püreesta neid täiesti pudruks.
- Lisa segule toorjuust, oliiviõli, karripulber, sool ja pipar. Sega korralikult ning jäta külmikusse vähemalt 30 minutiks seisma.
- Serveeri näiteks röstsaial või pane lauale dipiks.
Retsept: Pille-Riin Priske