Kommenteeri
See puder on mõnusalt kakaone ja teeb igast pimedast hommikust hoopis magusa hommiku.

Koostis:

  • 2,5 dl neljaviljahelbeid
  • 900 ml vett
  • 0,5 tl soola
  • 1 sl kakaod
  • 1 banaan
  • 2 peotäit (külmutatud) mangokuubikuid
  • 2 peotäit (külmutatud) kirsse või vaarikaid
  • 2 sl maapähklivõid
  • 200 ml taimset piima

Valmistamine:

  1. Pane vesi koos soolaga keema. Lisa kohe ka neljaviljahelbed. Kui puder keema läheb, alanda temperatuuri ning keeda tasasel tulel umbes 5 minutit. Sega aeg-ajalt, et puder põhja ei kõrbeks. Seejärel jäta puder kaane alla hauduma. Kui eelistad vedelamat putru, siis lisa pisut vett või taimset piima. Kui eelistad paksemat putru, siis keeda kauem. Keetmisaeg ja paksus oleneb ka pudruhelvestest.
  2. Tükelda banaan ja laota kausside põhja.
  3. Lisa pudrule kakaopulber ja sega.
  4. Vala kakaopuder banaanide peale. Kata mangokuubikute, kirsside või vaarikate ja maapähklivõiga.
  5. Serveerimisel vala peale taimset piima nii, et pudrule jääb peale õhuke kiht piima. Soovi korral lisa söömise ajal veel piima.

Soovitus! Maapähklivõi asemel sobivad imeliselt ka soolatud maapähklid.

Retsept: Annaliisa Post

Foto: Helen Nurmsoo

Lisa kommentaar

Email again: