Küpsised ei pea alati olema magusad, proovi hoopis neid meremaitselisi küpsiseid!
Koostis:
- 200 g speltajahu (või tavalist)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 norilehte
- 1 sl jahvatatud wakame- ja kelp-vetikat
- 100 g Cocos kookosrasva
- 120 ml külma vett
- 1 sl õunaäädikat
- pintseldamiseks sulatatud Cocos kookosrasva
- kaunistamiseks seesami- ja mooniseemneid
Valmistamine:
- Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Eelsoojenda ahi 220 kraadini.
- Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vetikad.
- Riivi külmkapist võetud Cocos kookosrasv jahu hulka ja sega lusikaga nii, et kookosrasv oleks jahuga kaetud.
- Vala jahusegusse omavahel segatud vesi ja õunaäädikas ning sega taignaks. Rasvatükikesed võivad jäävad sisse, sest need tekitavad küpsistesse krõbedaid kihte ja taskuid. Ära lase taignal pikalt seista ega sega liiga hoolsalt.
- Kummuta taigen jahusele lauale, rulli sentimeetri paksuseks ja lõika vormiga küpsised välja. Ära vorme keera, vaid vajuta need otse läbi taigna.
- Pane plaadile, määri sulatatud rasvainega ning soovi korral kaunista seemnetega.
- Küpseta 15-18 minutit, kuni küpsised hakkavad jumet võtma.