Kas otsid mõnusat quiche retsepti? Vahel on soolane pirukas just see, mille isu tekib. Selle retsepti autor on Angelina Sorgina (Instagram: @gelchikcooks). Pirukast jagub kaheksale.
Põhi:
- 120 g nisujahu
- 100 g riisijahu
- 120 g veganvõid
- 2 sl külma vett
- näpuotsaga soola
Täidis:
- 0,5 punast paprikat
- 0,5 keskmist suvikõrvitsat
- 200 g brokolit
- 350 g siidist tofut
- 140 g kookospiima purgist
- 1 sl nisujahu
- 4 sl maitsepärmi
- 0,5 tl soola
- peotäis värsket peterselli
- pipart
Valmistamine:
- Põhja jaoks sõtku läbi jahe margariin, jahud, sool ja külm vesi. Tainas peab olema vormitav.
- Kata vormi ääred ja põhi ühtlaselt tainaga. Torka kahvliga põhja augud. Pane vorm (diameetriga 20 cm) 10 minutiks külmkappi, samal ajal eelsoojenda ahi.
- Küpseta põhja 200 kraadi juures 12–14 minutit, kuni see on kergelt krõbe.
- Haki keskmisteks kuubikuteks kõik juurviljad ja prae pannil.
- Pane blenderisse siidine tofu, kookospiim, nisujahu, maitsepärm, petersell, sool ja pipar. Blenderda, kuni mass on ühtlane ja voolav.
- Küpsetatud põhjale vala veidi täidist, laota peale praetud juurviljad ning kõige peale vala ülejäänud täidis.
- Küpseta 190–200 kraadi juures 30 minutit. Quiche on valmis, kui keskosa väriseb veidi, kuid ääred on küpsed.
- Jahuta toatemperatuuril ja pane külmkappi täieliku tardumiseni või ideaalis terveks ööks.