Kas otsid mõnusat quiche retsepti? Vahel on soolane pirukas just see, mille isu tekib. Selle retsepti autor on Angelina Sorgina (Instagram: @gelchikcooks). Pirukast jagub kaheksale.
      Põhi:
- 120 g nisujahu
 - 100 g riisijahu
 - 120 g veganvõid
 - 2 sl külma vett
 - näpuotsaga soola
 
Täidis:
- 0,5 punast paprikat
 - 0,5 keskmist suvikõrvitsat
 - 200 g brokolit
 - 350 g siidist tofut
 - 140 g kookospiima purgist
 - 1 sl nisujahu
 - 4 sl maitsepärmi
 - 0,5 tl soola
 - peotäis värsket peterselli
 - pipart
 
Valmistamine:
- Põhja jaoks sõtku läbi jahe margariin, jahud, sool ja külm vesi. Tainas peab olema vormitav.
 - Kata vormi ääred ja põhi ühtlaselt tainaga. Torka kahvliga põhja augud. Pane vorm (diameetriga 20 cm) 10 minutiks külmkappi, samal ajal eelsoojenda ahi.
 - Küpseta põhja 200 kraadi juures 12–14 minutit, kuni see on kergelt krõbe.
 - Haki keskmisteks kuubikuteks kõik juurviljad ja prae pannil.
 - Pane blenderisse siidine tofu, kookospiim, nisujahu, maitsepärm, petersell, sool ja pipar. Blenderda, kuni mass on ühtlane ja voolav.
 - Küpsetatud põhjale vala veidi täidist, laota peale praetud juurviljad ning kõige peale vala ülejäänud täidis.
 - Küpseta 190–200 kraadi juures 30 minutit. Quiche on valmis, kui keskosa väriseb veidi, kuid ääred on küpsed.
 - Jahuta toatemperatuuril ja pane külmkappi täieliku tardumiseni või ideaalis terveks ööks.