Kommenteeri
Kas otsid mõnusat quiche retsepti? Vahel on soolane pirukas just see, mille isu tekib. Selle retsepti autor on Angelina Sorgina (Instagram: @gelchikcooks). Pirukast jagub kaheksale.

Põhi:

  • 120 g nisujahu
  • 100 g riisijahu
  • 120 g veganvõid
  • 2 sl külma vett
  • näpuotsaga soola

Täidis:

  • 0,5 punast paprikat
  • 0,5 keskmist suvikõrvitsat
  • 200 g brokolit
  • 350 g siidist tofut
  • 140 g kookospiima purgist
  • 1 sl nisujahu
  • 4 sl maitsepärmi
  • 0,5 tl soola
  • peotäis värsket peterselli
  • pipart

Valmistamine:

  1. Põhja jaoks sõtku läbi jahe margariin, jahud, sool ja külm vesi. Tainas peab olema vormitav.
  2. Kata vormi ääred ja põhi ühtlaselt tainaga. Torka kahvliga põhja augud. Pane vorm (diameetriga 20 cm) 10 minutiks külmkappi, samal ajal eelsoojenda ahi.
  3. Küpseta põhja 200 kraadi juures 12–14 minutit, kuni see on kergelt krõbe.
  4. Haki keskmisteks kuubikuteks kõik juurviljad ja prae pannil. 
  5. Pane blenderisse siidine tofu, kookospiim, nisujahu, maitsepärm, petersell, sool ja pipar. Blenderda, kuni mass on ühtlane ja voolav. 
  6. Küpsetatud põhjale vala veidi täidist, laota peale praetud juurviljad ning kõige peale vala ülejäänud täidis. 
  7. Küpseta 190–200 kraadi juures 30 minutit. Quiche on valmis, kui keskosa väriseb veidi, kuid ääred on küpsed. 
  8. Jahuta toatemperatuuril ja pane külmkappi täieliku tardumiseni või ideaalis terveks ööks.

Lisa kommentaar

Email again: