Maisihelbekattega marjakook

Retseptid

Kommenteeri
Siin on üks mõnus koogiretsept, mis läheb eriliselt peale suurtele maiasmokkadele. Retsepti loojaks on Anett Rannamets.

Koostis:

  • 200 g taimset margariini
  • 200 ml jahu
  • 4 sl suhkrut
  • 300 g meelepäraseid marju (külmutatud)
  • 200 g maisihelbeid
  • 200 g vegankondenspiima
  • meresoola

Valmistamine:

  1. Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja suhkur. Kui tainas on liiga kuiv, lisa vajadusel vett. Pane taigen vormi (26 cm) nii, et kogu põhi oleks ühtlaselt kaetud ja umbes 2 cm kõrguselt ka ääred. Küpseta põhi ette 180 kraadi juures 6 minutit.
  2. Vala kondenspiim kastrulisse, soojenda paar minutit ning lisa siis hulka ka maisihelbed – sega, kuni helbed on kondenspiimaga kaetud.
  3. Koogipõhjale tõsta sulatatud meelepärased marjad ning nende peale vala maisihelbed. Puista kõige peale veidi meresoola. Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.

Lisa kommentaar

Email again: