Siin on üks mõnus koogiretsept, mis läheb eriliselt peale suurtele maiasmokkadele. Retsepti loojaks on Anett Rannamets.
Koostis:
- 200 g taimset margariini
- 200 ml jahu
- 4 sl suhkrut
- 300 g meelepäraseid marju (külmutatud)
- 200 g maisihelbeid
- 200 g vegankondenspiima
- meresoola
Valmistamine:
- Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja suhkur. Kui tainas on liiga kuiv, lisa vajadusel vett. Pane taigen vormi (26 cm) nii, et kogu põhi oleks ühtlaselt kaetud ja umbes 2 cm kõrguselt ka ääred. Küpseta põhi ette 180 kraadi juures 6 minutit.
- Vala kondenspiim kastrulisse, soojenda paar minutit ning lisa siis hulka ka maisihelbed – sega, kuni helbed on kondenspiimaga kaetud.
- Koogipõhjale tõsta sulatatud meelepärased marjad ning nende peale vala maisihelbed. Puista kõige peale veidi meresoola. Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.