Maapähklivõi-karamellikook

Retseptid

Kommenteeri
Vaja läheb
Põhi:
  • kaerahelbed 40 g
  • mandlid 80 g
  • kookoshelbed 50 g
  • leotatud datlid 120 g
  • kakaopulber 15 g
  • suts vett ja veidi soola
  • Karamell:
  • leotatud datlid 125 g
  • kookospiim 50 g
Täidis:
  • kookospiim konservis 400 g
  • leotatud pähklid 150 g
  • maapähklivõie 150 g
  • leotatud datlid 30 g
  • kookosõli 70 g
  • vanilliekstrakt 1 tl
  • sool ½ tl
Glasuur:
  • kookosõli 115 g
  • kookospiim 130 g
  • kakaopulber 25 g
  • agaavisiirup 35 g
Valmistamine:
  1. Pane datlid ja india pähklid eraldi kuuma vette ligunema. India pähklid võiksid liguneda vähemalt 1 tund, datlid vähemalt 15 minutit. Pane kookosõli suletud purgis kuuma vette sulama.
  2. Paiguta lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber.
  3. Pane mandlid, kookoshelbed ja kaerahelbed köögikombaini ja töötle neid peenemaks. Lisa datlid ja veidi soola ning töötle, kuni põhja mass hakkab kokku kleepuma. Suru tainas ühtlase kihina vormi põhja ja aseta vorm sügavkülmikusse seniks, kuni valmistad järgmist kihti.
  4. Karamelli kihi jaoks blenderda datlid ja kookospiim ühtlaseks (blenderisse mahub kahe koogi karamell korraga). Kalla karamell koogi põhjale ja silu, puista üle 60 g röstitud purustatud maapähklitega. Pane kook sügavkülma.
  5. Täidise jaoks aseta kõik koostisained blenderisse ja blenderda kreemiseks. Vala täidis karamellikihi peale ja aseta kook sügavkülma tahenema.
  6. Glasuuri jaoks blenderda sulatatud kookosõli, agaavisiirup, kakaopulber ühtlaseks (soovitatav teha kõikidele kookidele korraga). Kui kook on tahenenud, vala peale glasuur ja kaunista purustatud röstitud maapähklitega.
Autor: Toomas Laigu

Lisa kommentaar

Email again: