Krõbedad kanaviilud seitanist

Retseptid

Kommenteeri
Vaja läheb:
  • 1 väiksem tass gluteenijahu (ingl. k vital wheat gluten)
  • 1 väiksem tass vett
  • soola
  • pipart
  • broilerimaitseainet
  • suitsupaprikapulbrit
  • küüslaugupulbrit
  • 1-2 puljongikuubikut
Kastme jaoks:
  • 2 spl ekstra väärisoliiviõli
  • 1 spl sojakastet
  • 1 küüslauguküüs, pressitud
  • 1 tl suhkrut
  • 1 spl barbeque kastet
  • pisut sidrunimahla
Valmistamine:
  1. Sega kausis kokku jahu, sool, pipar, broilerimaitseaine ja suitsupaprikapulber. Lisa vesi ja hakka segu mudima, kuni saad tainalaadse toote.
  2. Sõtku seda korralikult umbes 15 minutit, kuni tekib ühtlane pisut kõva seitanipall.
  3. Pane vesi keema ja lisa puljongikuubik(ud). Vaata, et puljongit oleks nii palju, et kogu pall saaks kaetud.
  4. Kui kuubikud on lahustunud, jäta puljong madalal tulel podisema ja lisa sinna ka seitan. Jäta seitan 10-15 minutiks puljongisse, et maitsed imenduksid.
  5. Võta pall veest ja jäta jahtuma.
  6. Rebi seitanist paarisentimeetrised tükid ja pane need max 10 minutiks 150 kraadi juurde ahju, et “kana” pealt mõnusalt krõbe jääks.
  7. Pane pann keskmisele tulele sooja.
  8. Samal ajal sega kausis oliiviõli, sojakaste, pressitud küüslauk, suhkur, barbeque kaste ja sidrunimahl.
  9. Kalla segu pannile ja sega õrnalt, kuni suhkur on sulanud ja kaste muutub pisut paksemaks.
  10. Lisa seitanitükid ja sega korralikult kokku.
  11. Prae seitanit iga külje pealt 3-4 minutit, kuni tekib mõnus krõbe koorik. Serveeri koheselt näiteks maitsvate takodega.
Autor: Pille-Riin Priske, veekann.ee

Lisa kommentaar

Email again: