Vaja läheb:
- 1 väiksem tass gluteenijahu (ingl. k vital wheat gluten)
- 1 väiksem tass vett
- soola
- pipart
- broilerimaitseainet
- suitsupaprikapulbrit
- küüslaugupulbrit
- 1-2 puljongikuubikut
- 2 spl ekstra väärisoliiviõli
- 1 spl sojakastet
- 1 küüslauguküüs, pressitud
- 1 tl suhkrut
- 1 spl barbeque kastet
- pisut sidrunimahla
- Sega kausis kokku jahu, sool, pipar, broilerimaitseaine ja suitsupaprikapulber. Lisa vesi ja hakka segu mudima, kuni saad tainalaadse toote.
- Sõtku seda korralikult umbes 15 minutit, kuni tekib ühtlane pisut kõva seitanipall.
- Pane vesi keema ja lisa puljongikuubik(ud). Vaata, et puljongit oleks nii palju, et kogu pall saaks kaetud.
- Kui kuubikud on lahustunud, jäta puljong madalal tulel podisema ja lisa sinna ka seitan. Jäta seitan 10-15 minutiks puljongisse, et maitsed imenduksid.
- Võta pall veest ja jäta jahtuma.
- Rebi seitanist paarisentimeetrised tükid ja pane need max 10 minutiks 150 kraadi juurde ahju, et “kana” pealt mõnusalt krõbe jääks.
- Pane pann keskmisele tulele sooja.
- Samal ajal sega kausis oliiviõli, sojakaste, pressitud küüslauk, suhkur, barbeque kaste ja sidrunimahl.
- Kalla segu pannile ja sega õrnalt, kuni suhkur on sulanud ja kaste muutub pisut paksemaks.
- Lisa seitanitükid ja sega korralikult kokku.
- Prae seitanit iga külje pealt 3-4 minutit, kuni tekib mõnus krõbe koorik. Serveeri koheselt näiteks maitsvate takodega.